Почина анестезиологът доц. д-р Панайот Николов, съобщиха от МУ-Пловдив.Доц. Панайот

...
Почина анестезиологът доц. д-р Панайот Николов, съобщиха от МУ-Пловдив.Доц. Панайот
Коментари Харесай

Почина анестезиологът доц. Панайот Николов

Почина анестезиологът доцент доктор Панайот Николов, оповестиха от МУ-Пловдив.

Доц. Панайот Николов е дълготраен началник на Катедрата по анестезиология и реанимация при МУ-Пловдив (от 1985 до 1995 г.), както и на едноименната клиника на УМБАЛ „ Св. Георги “ - Пловдив.

Той има принос за одобряването на главните научни посоки в дейностите на Катедрата, както и за създаването на нови способи на диагностика в региона на интензивното лекуване и въвеждането на модерни подходи в лекуването на животозастрашаващите положения.

Обучил стотици студенти и десетки специализанти, способен доктор и ловък началник, доцент Николов поставя оптимални старания за функционално-практическата организация на образователния развой и за одобряването на научноизследователската активност.

Доц. Николов е един от най-изявените наши експерти в региона на общата упойка. През 2019 год. е награден от Районна гилдия Пловдив на БАС за дългогодишна активност и деен принос в развиването на специалността.

„ Доц. Николов ще продължи да живее в сърцата на своите сътрудници и студенти като извънреден експерт и добър човек, предан на специалността си и отдаден на хората. Медицински университет - Пловдив изрича съболезнования на фамилията и околните и на всички, които обичат и почитат доцент Николов! “, се споделя в съболезнователния адрес на Академичното управление на университета.

Поклон пред светлата му памет!
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР