Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненадващо се появи в

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган изненадващо се появи в
Коментари Харесай

Ахмед Доган пристигна в централата на ДПС

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган изненадващо се появи в централата на партията в София. Там той събра актива от неговото крило в Движението. Основна тематика се оказаха номинациите и реденето на водачите на листи на обединението „ Алианс за права и свободи ”, с която Доган и хората към него ще вземат участие в изборите. Припомняме, че крилото, лоялно на Делян Пеевски, записва обединението „ Движение за права и свободи - Ново начало ”, предава.

Знаковата поява на Доган се случва, откакто преди няколко седмици почетният ръководител на Движението беше помолен да напусне парцелите, в които живееше от години, и след решението на Върховния административен съд името „ Движение за права и свободи ” да бъде употребявано на предварителните избори от Пеевски.

Доган дойде в централата на Движение за права и свободи малко преди обяд. Минути по-късно във Фейсбук страницата на партията бяха качени фотоси на почетния ръководител с младежи от Движението. В централата започнаха да идват и представители на структури на партията в страната.

Снимка: Официален профил на Движение за права и свободи Пресцентър във Фейсбук

„ Ние казахме, че господин Доган се връща в политиката и най-естественото нещо е той да бъде на работното си място и да извършва функционалностите си като почетен ръководител, водач и началник на Движение за права и свободи ”, сподели самостоятелният народен представител Валентин Тончев.

„ Обсъдихме номинациите за идващото Народно заседание. Вече има имена. Коментирахме и организационни въпроси. Най-вероятно почетният ръководител или ръководителят на партията ще са водачи в Разград. Един от двамата ”, сподели Бейтула Сали.

Именно листите са били съществена тематика на срещите в централата на Движение за права и свободи. „ Листите ще се редят от груповите органи на партията. Нещо, за което Делян Пеевски и групата към него бяха изключени, тъй като унищожиха груповите органи. В момента ги възвръщаме и се случва най-естественото нещо ”, уточни Тончев.  

„ Гласът на структурите е Ахмед Доган да води безусловно всички листи. Но по закон това няма по какъв начин да се случи. Получава номинации от всяка една общинска конструкция, всички желаят Доган да застане отпред на листите ”, добави Тончев.

„ Ръководството, отпред с почетния ръководител доктор Ахмед Доган, започва консултациите за листите на кандидат-депутати по другите райони. Днес консултирахме шест области, листите се разискват. Господин Доган е в съвършена форма, в доста положително здравословно положение. Ще го видите, откакто приключат консултациите, той ще направи изказване. Когато приключим идващите дни, ще имате опция да го чуете и да го видите. Структурите са в доста добра кондиция, с доста добра настройка, с оптимизъм и с религия. Готвим се за изборите и да се представим почтено на 27 октомври ”, уточни ръководителят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР