Британският министър на външните работи Дейвид Лами призовава за незабавно

...
Британският министър на външните работи Дейвид Лами призовава за незабавно
Коментари Харесай

Британският министър на външните работи призовава за незабавно прекратяване на огъня между Израел и „Хизбула“

Британският министър на външните работи Дейвид Лами приканва за неотложно преустановяване на огъня сред Израел и „ Хизбула “. По-рано той  прикани британците  да изоставен Ливан, защото нещата могат „ бързо да се влошат “. 

Дейвид Лами насочи този апел по време на  формалното си посещаване в Париж, където се срещна със свои европейскси сътрудници, в това число от Италия и Германия, както и с американския държавен секретар Антъни Блинкън. По-рано в изявления в обществената мрежа Х Дейвид Лами уточни, че е угрижен от " възходящото напрежение и броя на цивилните жертви " в Ливан на фона на продължаващите военни дейности сред Израел и „ Хизбула “. 

Израел извърши въздушни удари по Южен Ливан, до момента в който в това време водачът на „ Хизбула “ Хасан Насрала даде обещание да отмъсти след офанзивите с експлодиращи пейджъри тази седмица, ориентирани против бойци на групировката. 

Дейвид Лами осведоми, че е разговарял с ливанския министър председател Наджиб Микати и е изразил дълбока угриженост от събитията. Първият посланик на Обединеното кралство добави, че двамата са разискали нуждата от договаряния за възобновяване на стабилността от двете страни на границата, предава БНР.

„ Моето обръщение към английските жители в Ливан е да изоставен, до момента в който изискванията към момента го разрешават “, заключи Дейвид Лами.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР