ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелските военни наредиха евакуацията

...
ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелските военни наредиха евакуацията
Коментари Харесай

Израел нареди евакуация на част от хуманитарната зона в Газа, тъй като броят на жертвите на войната надхвърли 39 000 палестинци

ДЕИР АЛ-БАЛАХ, Ивицата Газа (AP) — Израелските военни подредиха евакуацията в понеделник на част от пренаселена зона в Ивицата Газа беше определила филантропична зона, заявявайки, че възнамерява интервенция против бойците на Хамас там. Заповедта провокира ново бягство на палестинци, доста от които бяха намерили леговище там единствено през последните седмици.

Хиляди палестинци, доста от които носеха раници и съпроводени от деца, вървяха по прашни пътища под жаркото слънце. Порутени коли с движимости, вързани от горната страна, маневрираха около разрушени от предходни стачки здания. Много палестинци са били прогонвани неведнъж в търсене на сигурност по време на въздушната и наземната акция на Израел.

„ Не знаем къде вървим “, сподели Холуд Ал Дадас, до момента в който стисна децата си. „ Това е нашият седми или осми път, когато сме разселени. Докато спяхме в домовете си, те започнаха да стрелят по нас, бомбардираха отвред. ” Миг по-късно тя рухна от безсилие.

Отразявайки свиващото се пространство за палест...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР