Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо

...
Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо
Коментари Харесай

Облаци и до 24 градуса в петък

Атмосферното налягане едва ще се увеличи и ще е по-високо от междинното за септември.

През идващото денонощие облачността ще е забележителна, тук-там в низините и котловините сутринта с понижена видимост. На места ще има превалявания, в планините на Югозападна България и в югоизточните региони ще са краткотрайно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната сдържан североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, в София - към 12°. Максималните температури - сред 19° и 24°, в София - към 19°.

Над планините ще е най-вече облачно, по високите била и върхове ще е мъгливо. Валежи от дъжд ще има основно в масивите от Югозападна България, както и в Странджа и Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява най-вече сняг. Вятърът ще е до сдържан от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра – към 7°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. На доста места ще има превалявания от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР