Почетна грамота за съществен принос в развитието на дългогодишното сътрудничество

...
Почетна грамота за съществен принос в развитието на дългогодишното сътрудничество
Коментари Харесай

Община Плевен и побратименият Ростов на Дон бяха отличени за дългогодишното партньорство помежду им

Почетна грамота за значителен принос в развиването на дългогодишното съдействие и партньорство, поддържане на културните и икономическите връзки сред градовете и преуспяване на придвижването за побратимяване сред локалните управляващи получиха Община Плевен и побратименият на града ни Ростов на Дон от Руската федерация. Това стана по време на извършената на 15 юни 2021 година XI-а среща на побратимените градове от България и Русия, която протече във виртуален формат поради пандемията от ковид. Събитието беше проведено от Националното съдружие на общините в Република България, хазаин беше Община Варна.


 „ Лятото в бенда “ започва от през днешния ден със международни музикални бисери в Плевен „ Лятото в бенда “ започва от през днешния ден със международни музикални бисери в Плевен
Традиционните си концерти навън стартира от през днешния ден Биг Бенд Плевен. Те са с начало от 18.30 часа и ще са на 16, 23 и 30 юни и 07 и 14...

Основната тематика на форума беше „ Ролята на локалните управляващи за стабилно възобновяване и поддръжка на локалните общности за прехода към новите действителности след COVID-19 пандемията “. В първата част се организира дискусионна сесия с две съществени тематики, първата от които решения от побратимени градове за справяне с рецесията с акцент цифровизация на услуги, стопански ограничения на локално равнище и поддръжка за уязвими групи. Община Плевен се включи във втората тематика „ Възстановяване на туризма – проекти и провокации “, с презентация на секретаря на Общината доктор Паулина Кирова „ Иновативни подходи за разпространение на туристическите забележителности в новите условия “. Представени бяха провокациите при работа в бранша при новите условия и потребността от пренареждане на целите, прегледани бяха и неподходящите последствия в туристическия  бранш от използването на противоепидемичните ограничения, свързани с ограничение на пандемията.

Почетната грамота на Община Плевен получи кметът Георг Спартански, който приветства участниците и добави, че макар пандемията и невъзможността от физически срещи, виртуалните не са спирали. Той акцентира, че сред Плевен и Ростов на Дон връзките постоянно са били не просто партньорски, само че и другарски във всички сфери – обучение, спорт, просвета, туризъм и така нататък „ Усилията ни би трябвало да са ориентирани към това връзките и другарството да предадем и на тези след нас, на нашите деца, те да продължат започнатото от нас “, сподели още господин Спартански.

През 2021 година се навършват 58 години от установяването на партньорски връзки сред Плевен и съветския град.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР