Почернена жена разказа пред BulNews.bg как миналата седмица лекари от

...
Почернена жена разказа пред BulNews.bg как миналата седмица лекари от
Коментари Харесай

Почернена дъщеря от Северозапада: Лекари от ломската болница убиха майка ми

Почернена жена описа пред BulNews.bg по какъв начин предходната седмица лекари от ломската болница са оставили майка й да почине в пъклен страдания.
Галя Аврамова е родом от ломското село Ковачица, само че от години живее и се труди в София. Въпреки това тя постоянно посещава 79-годишната си майка Надежда Тошева и сестра си, които живеят в родното й село. Заради здравословните проблеми на майка си, Галя постоянно я водила на прегледи в столицата.
В началото на предходната седмица Надежда се почувствала зле и решила да отиде на обзор в ломската болница. Звъннала на прочут таксиджия, който я откарал до лечебницата.
По думите на Галя, откакто майка й била призната, лекарите я настанили в неврологичното поделение и почнали да й вливат медикаменти, с цел да се почувства по-добре. До вечерта обаче положението на дамата не се подобрило, като през нощта в сряда против четвъртък Надежда се оплакала, че дишала мъчно и й било доста студено. Думите й обаче не предиздвикали дежурните в отделението да я прегледат по-обстойно и да видят дали медикаментите не са повода за влошеното й положение. На сутринта, към 6 часа Галя се обадила на майка си, с цел да я чуе по какъв начин е, а като Надежда вдигнала телефона колкото да говорела. 79-годишната жена почнала да изяснява на щерка си, че не се усеща добре и че лекарите там ще я уморят. Докато обяснявала, че е зле почнала да търси помощ и да вика лекарите с вярата да я спасят. Стоновете й обаче не достигнали до медиците, а щерка й била принудена да слуша по телефона безусловно по какъв начин майка й умира без да може да направи каквото и да е. Така Надежда умряла в пъклен страдания.
След като затворила телефона Галя незабавно тръгнала от столицата към Лом, а в това време се обадила на сестра си и разказала какво е станало.
„ Като дойдох в болничното заведение желаех сметка от лекарите. Исках да ми дават документи от какво са я лекували и за какво позволиха да почине в мъка напълно сама. Там разбрах, че докторката, която я е приела се споделя Елена Струнджева, а здравната сестра Мария. Дежурните в отделението ми споделиха, че на майка ми й е бил вливан физиологичен разтвор. В следствие се оказа, че след физиологичния разтвор са й вливали други лекарства, след което и актибиотик. Никой от нас обаче не е питан дали няма алергии и каква е клиничната й картина. Това безгрижие и безнаказаност е повода майка ми да почине “, безапелационна е Галя.
Аутопсията на майка й посочила, че е умряла от мозъчен инсулт и други съпътстващи болести, Галя обаче е уверена, че в случай че не са били неверните медикаменти Надежда е щяла да оздравее. Почернената щерка се е съветвала с лекари в столицата, които откакто видели картона на Надежда декларирали, че не е трябвало да я лекуват с въпросните антибиотици, изключително откакто приема медикаменти за разреждане на кръвта.
Коментар по случая потърсихме от завеждащия отделението по неврология в ломската болница. От там обявиха, че „ дамата е била доста повредена и за това умряла “. Поискахме да ни свържат и с шефа на болничното заведение доктор Георги Савков, който да разяснява трагичния случай. Обещано ни беше докторът да върне позвъняване, откакто се освободи, само че това по този начин и не стана.
За случая с майка си Галя е подала тъжби в полицията и в прокуратурата. Опечалената жена потърси подпомагане от медията ни, с цел да може да се даде публичност на случая и виновниците да си понесат заслуженото.
„ Така умират хората в Лом! Това не е единственият случай на лекарска неточност, довела до съдбовен излаз в тази болница. Когото и да попитате в района ще ви каже същото. Хората нямат избор, тъй като са в ръцете на хората с белите престилки, на които на всичкото от горната страна дават пари, с цел да им извърнат внимание. Призовавам прокуратурата да проверява болничното заведение за гибелта на майка ми, с цел да не се случват повече сходни съдбовни неточности “, безапелационна е Галя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР