Побоят над тримата български граждани от македонски полицаи на граничния

...
Побоят над тримата български граждани от македонски полицаи на граничния
Коментари Харесай

Скандалът нараства. Пребитите от македонски полицаи българи, между които и депутатът Ангел Георгиев, ще бъдат съдени по бързата процедура. На Боровец гневни нашенци трошат коли с македонска регистрация

Побоят над тримата български жители от македонски служители на реда на граничния пункт Граничен контролно-пропусквателен пункт " Деве Баир " и последвалото им непозволено задържане е “откровена провокация от страна на македонското провителство, непредизвикана с безусловно нищо ", безапелационен бе водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов. Един от тримата е някогашният народен представител от 47-то и 48-то Народно заседание и зам.-председател на комисията по външна политика Ангел Георгиев. Преди да бъде задържан той съумя да разгласява в профила си във Facebook клипове от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Гюешево-Деве Баир ", където десетки коли бяха спрени за часове и не бяха допускани от македонските гранични управляващи в страната. 

На записа се вижда по какъв начин откакто жител се доближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в постройката на граничната работа, някогашният депутат прави опит да потърси информация за повода. Униформени чиновници се доближават към него със заповед да спре телефона, той отхвърля и се вижда битка. Чува се ясно по какъв начин един от македонските гранични служители на реда заплашва: " Един, в случай че мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е? ". На фрагментите обаче не се виждат лица, защото камерата е ориентирана към пода. 

Полицаите стартират неоснователно да ги бият и по-късно са отведени в постройката на контролно-пропусквателен пункт на македонската граница, а няколко секунди по-късно излъчването от телефона на Ангел Георгиев престава, след което към този момент нямаме връзка с него и не знаем какво се случва, само че е задържан и арестуван сега безусловно неоснователно. Просто тъй като е питал за какво задържат другия човек преди него. И поради това е пребит на границата ", добави Костадинов.

В отговор на грозното буйство от страна на репресивните органи на РСМ, нашенци се стягат за протест, съобщи кореспондент на медията. В планинския курорт Боровец няколко автомобила с македонска регистрация са осъмнали с потрошени стъкла и нарязани гуми, в отговор на невижданата експанзия от страна на македонските служители на реда. В околните дни се чакат още актове на възмездие, разясниха знакови представители на футболни агитки, поискали анонимност. 

От " Възраждане " допълват, че вероятният излаз от това бързо и непозволено произвеждане са два: тримата българи да бъдат върнати до границата и да им бъде ударен черен щемпел или да бъдат наказани на до 35 дни затвор. Пред БНР водачът на партията Костадин Костадинов разяснява, че няма връзка с Ангел Георгиев. 

Недоумение буди отсъствието на реакция от страна на държавните мъже в България. " Уведомихме министъра на вътрешните работи Демерджиев, уведомихме министъра на външните работи Николай Милков и сме уведомили българските евродепутати, пратихме я на всички български медии и се надяваме този път да има откровена реакция, тъй като този път не става дума да провокация както до момента от хулигани или от опозиционни партии в Македония, този път става дума за откровена провокация от страна на македонското провителство, непредизвикана с безусловно нищо ", безапелационен бе водачът на " Възраждане ".

Източник: Crimesbg.com

Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР