Победителят в Тур дьо Франс през 2012 година Брадли Уигинс

...
Победителят в Тур дьо Франс през 2012 година Брадли Уигинс
Коментари Харесай

Обвиняват Брадли Уигинс и Sky в злоупотреби


Победителят в Тур дьо Франс през 2012 година Брадли Уигинс беше упрекнат в корист с медицински средства, с цел да усъвършенства своите резултати.

Твърденията се появяват в отчет на специфична комисия на английския парламент. Според следствието колоездачът е употребявал кортикостероиди не за лекуване, а целеустремено в подготовката си за изданието на Тур дьо Франс, което печели след това.

В отчета се твърди още, че Уигинс е употребявал също " Триамциналон ", който се употребява за лекуване на астма. Той обаче не е лекуван от астма, а е употребявал веществото, с цел да реализира идеалното съответствие на тегло и мощ в организма си преди обиколката.

От тима разгласиха особено изказване, в което отхвърлят резултатите от следствието на комисията на английския парламент, като ги назовават " анонимни изказвания без нито едно доказателство ".

Докладът от 52 страници на комисията по цифровите технологии, културата, медиите и спорта към английския парламент е направен въз основата на траяло близо две години и половина следствие. В него се твърди още, че Sky употребява неразрешени субстанции, с цел да усъвършенства издръжливостта на състезателите, а освен за медицински потребности.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР