Победителят ще се реши в изборния ден, защото 0,5% в

...
Победителят ще се реши в изборния ден, защото 0,5% в
Коментари Харесай

Развръзката с победителя на вота ще е в последния момент, обяви социолог

Победителят ще се реши в изборния ден, тъй като 0,5% в интерес на ГЕРБ-СДС е разлика в границите на статистическата неточност. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ социологът Павел Вълчев от „ Алфа Рисърч “. Според последното проучване на организацията ГЕРБ ще вземат 25,9%, а ДБ-ПП – 25,4%.

Партиите са достигнали до своите най-твърди последователи и не са съумели да разширят периферията си. ГЕРБ съумяха да реализират известна готовност в по-малките обитаеми места и имат лек положителен тренд по отношение на началото на акцията. „ Продължаваме промяната – Демократична България “ имат по-широк капацитет, който към този миг не е осъществен. Ако съумеят да активизират този електорат, който е главно в София, тe ще завоюват и изборите, сподели специалистът.

Оспорвана ще бъде и борбата за третото място , само че съгласно „ Алфа рисърч “ има алегорична преднина от 0,2% за Движение за права и свободи пред „ Възраждане “ , като съгласно организацията Движение за права и свободи ще получат 13,8%, а „ Възраждане “ – 13,6%.

Петото място обаче е несъмнено , сподели още Павел Вълчев. То е за Българска социалистическа партия, които ще получат 8,2%, като при тях следим леко повишаване в процентите.

От партиите, които остават под линия все още, максимален късмет да прескочат бариерата имат „ Български напредък “ и „ Левицата “ , регистрира „ Алфа рисърч “.

Възможно е сигналите за бомба да дадат своето отражение, само че интензивността няма да е по-различна от тази на предишните избори. Очакваме обаче тя още веднъж да е ниска, съобщи Вълчев.

Вижте още в изявлението. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР