Победата в рали Сардиния, седми кръг от сезона в Световния

...
Победата в рали Сардиния, седми кръг от сезона в Световния
Коментари Харесай

Ньовил отмъкна рали "Сардиния" със седем десети от секундата пред Ожие

Победата в рали " Сардиния ", седми кръг от сезона в Световния рали шампионат (WRC) беше решена от по-малко от секунда. Развръзката пристигна в последния стадий, след който Тиери Ньовил изпревари международния първенец Себастиен Ожие със седем десети от секундата.

Ньовил стартира посления ден от ралито с пасив от четири секунди, само че завоюва и четирите скоростни прави в неделя.

Успехът е трети за Ньовил от началото на сезона, откакто преди този момент той победи в рали " Швеция " и рали " Португалия ". Благодарение на двете си следващи побед белгиецът събра 149 точки и води в генералното класиране. Авансът на Ньовил обаче е 27 точки вместо 9, тъй като Ожие получи наказване. Тимът на французина " М-Спорт " позволи неточност като го пусна да започва в предпоследния стадий без пътна карта и по този начин Ожие беше лишен от точките, които завоюва в ралито.

" Дадох безусловно всичко от себе си в този финален ден, знаех че няма да е по никакъв начин елементарно. Преди последния стадий разликата беше доста дребна и си споделих, че потеглям за победа, нищо друго. Вярвах и не спирах да натискам ", сподели Ньовил.

After #JumpingInTheDust, it feels amazing to #JumpInTheWater
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР