Победата може да изглежда опустошителна. Като в източния украински град

...
Победата може да изглежда опустошителна. Като в източния украински град
Коментари Харесай

Чували с трупове, мини и пустош: Из безлюдните улици на освободения град Лиман

Победата може да наподобява опустошителна. Като в източния украински град Лиман, който бе отвоюван назад от съветските окупатори в събота.

Безлюдните улици са покрити с парчета от изгорели здания. Вятърът блъска ламарини, висящи от разрушените покриви. Малцина цивилни излизат на открито. Преброяваме съвсем толкоз кучета, колкото и хора - макар че преди войната популацията е било към 20 хиляди души. За ситуацията в освободения град споделя репортерът от съветската секция на BBC Орла Герен.

Малкото останали поданици наподобяват шокирани от месеците на бомбардировки и не са сигурни, че тестването им е завършило. Единственият прилив на живот е ескорт от украински бойци, които се возят високо върху бронетранспортьори, махат и се веселят, до момента в който се насочат на път.

Те минават около доказателствата за човешката цена на войната. Телата на петима починали съветски бойци лежат едно до друго, в този момент подути и изкривени от гибелта, а в миналото са били нечий брачен партньор или наследник. Облечени са в цялата си униформа, към момента с ботуши - все едно по някакъв метод могат да се върнат в багра. Изглежда, че са били хванати дружно, до момента в който са се опитвали да избягат.

Наблизо се виждат купчина изхвърлени съветски униформи, спални чували и пакети с хранителни артикули. Има и една военна раница с написано име на нея, само че какво е станало със притежателя ѝ е незнайно.

`Стратегическият
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР