Победа в продължил цяло десетилетие съдебен спор удържа Alphabet (Алфабет)

...
Победа в продължил цяло десетилетие съдебен спор удържа Alphabet (Алфабет)
Коментари Харесай

Google се спаси от иск за 8 млрд. долара заради плагиатство

Победа в траял цяло десетилетие правосъден спор удържа Alphabet ( " Алфабет " ) - компанията майка на Гугъл ( " Google " ) против претендиращата за над 8 милиарда $ Oracle ( " Оракъл " ), след по проблема се произнесе Върховният съд на Съединени американски щати, предадоха международните организации в понеделник.

Магистратите отсъдиха, че потреблението на софтуерен код на " Оракъл " за създаване на операционната система Android (Андроид) на " Google ", с която работят множеството смарт телефони в света, не нарушава федералния закон за авторското право.

При основаването на Андроид, която бе пусната през 2007 година, " Google " е написал милиони редове нов компютърен код, само че е употребявал и 11 300 кодови редове и организация, част от платформата Java (Джава) на Оракъл, показва Асошиейтед прес.

Според " Google " това е от дълго време одобрена, нормална процедура в бранша, която е съдействала за техническия прогрес. Концернът твърди също, че авторското право не обгръща чисто функционалния, нетворчески компютърен код, който той е употребявал и който не би могъл да се напише по различен метод.

" Оракъл " обаче обвиняваше " Google " в " чудовищно плагиатство " и искаше обезщетение от над 8 милиарда $, само че съгласно източници нови оценки са сочели 20-30 милиарда $, добавя Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР