По-заразният вариант на коронавируса, открит за първи път в Обединеното

...
По-заразният вариант на коронавируса, открит за първи път в Обединеното
Коментари Харесай

До месец британският щам на коронавируса може да е преобладаващ в САЩ

По-заразният вид на ковид, открит за първи път в Обединеното кралство, се популяризира бързо в Съединени американски щати и може да стане преобладаващ в страната до март, сочи изследване, на медицинския уебсайт medRxiv.
Изследването е извършено от екип от над 50 учени от Калифорнийския университет, Helix, Scripps Research Institute и други, показва БГНЕС.
 Оксфорд: Ваксината на AstraZeneca е ефикасна против английския вариант Оксфорд: Ваксината на AstraZeneca е ефикасна против английския вариант
Коронавирусната ваксина на британско-шведската компания AstraZeneca, създадена взаимно с Оксфордския университет, е ефикасна в бор...
Основното умозаключение е, че този вид на ковид се популяризира с 35-45% по-бързо.
" Поради неочакваното и бързо разпространяване на варианта B.1.1.7 по света, ние се опитахме да проучим динамичността на разпространяването на този вид в Съединените щати ", пишат откривателите.
Според изследването разновидността B.1.1.7. на ковид е импортиран в Съединени американски щати няколко пъти, а наличието му може да бъде проследено в щатите от края на ноември.
" Разбрахме, че B.1.1.7 се е появил в Съединени американски щати към края на ноември 2020 година, той се е популяризирал в най-малко 30 щати на Съединени американски щати до януари 2021 година Важно е да се означи, че установихме, че B.1.1.7 е до 45% повече публикуван в цялата страна (от други разновидности на вируса) ", заключават създателите на проучването.
 Костадин Ангелов: Увеличават се съмнителните за английския вариант проби Костадин Ангелов: Увеличават се съмнителните за английския вариант проби
Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов изрази терзанието си от възходящия брой на диагностицирани случаи с неналичието на S-ан...
Отбелязва се, че до март 2021 година вариант В.1.1.7 може да стане доминиращ измежду всички варианти на ковид, разпространяващи се в страната, което може да докара до ново внезапно повишаване на инфектираните, а вследствие на това – и на смъртните случаи.
В същото време специалистите означават, че защитните маски и общественото разграничаване ще продължат да лимитират разпространяването му, а неотдавна създадените ваксини също са ефикасни против този вариант. Учените акцентират, че максимален брой случаи на " английския вид " са били открити в щата Флорида.
Според специалистите, с толкоз високо равнище на разпространяване в Съединени американски щати и по света, коронавирусът ще продължи да мутира и в отговор на разнообразни лекувания. В тази връзка те акцентират нуждата от широкомащабна имунизация на популацията.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР