По закон Консултативният съвет по национална сигурност при президента трябва

...
По закон Консултативният съвет по национална сигурност при президента трябва
Коментари Харесай

Нинова: По закон КСНС се събира на три месеца - те изтекоха

По закон Консултативният съвет по национална сигурност при президента би трябвало да се привиква най-малко един път на 3 месеца. Трите месеца изтекоха, тъй че има и законово съображение, а и обективно още веднъж инструкциите да разменят информации и да препотвърдят решението от предния път. Това съобщи вицепремиерът Корнелия Нинова в коридорите на Народното събрание.

Така тя застана зад настояването на премиера Кирил Петков да бъде свикано съвещание на КСНС по тематиката за Северна Македония.

Преди дни президентът Румен Радев съобщи, че първо желае да чуе претекстовете на премиера, а по-късно ще реши дали да свика КСНС. Докато Северна Македония не извършва изискванията по контракта с България, не трябва да се подвига ветото и да се дава ход на договарянията, безапелационна бе Нинова.

За нас не е проблем, не е неприятно постоянно да има КСНС, тъй като там се събират всички парламентарни партии, службите, хубаво е да се обмени информация, добави вицепремиерът и водач на Българска социалистическа партия. Според нея на съвещанието трябвало да се показа какво се е случило от януари (когато бе предходното съвещание на КСНС за Северна Македония - бел. ред.) до момента.

И защото не виждам сериозна смяна, може би КСНС да препотвърди още веднъж решението, разяснява Нинова. Според нея тематиката с РСМ е " леко пресилена " и не се водят две външни политики, както преди време сподели министър Теодора Генчовска.

" Създава се ненужно и пресилено напрежение. Никой не ни е поставял ултиматума през юни да вдигнем ветото и да стартират договаряния, нито са поемани такива задължения ", сподели Нинова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР