По Южното Черноморие се наблюдава мъртво вълнение по-рано тази година,

...
По Южното Черноморие се наблюдава мъртво вълнение по-рано тази година,
Коментари Харесай

Внимание! Мъртвото вълнение подрани тази година

По Южното Черноморие се следи мъртво неспокойствие по-рано тази година, споделят спасители. Какви са рекомендациите и какво да вършим, в случай че попаднем в рисковото течение?
Всяка година обичайно към Илинден морето става по-бурно. Този сезон обаче мъртво неспокойствие има месеци по-рано.
„ Много от посетителите на плажовете попадат в такива обстановки макар нашите апели. Всички почиващи би трябвало да преценяват ситуацията на морето. Мъртвото неспокойствие постоянно се появява след огромна ветрова вълна. След два дни с такава в този момент имаме мъртво неспокойствие “, изясни старшият избавител на Крайморие Васил Алексиев.
„ Ако стоим на брега, не можем да го разберем, само че когато тръгнем да влизаме във водата, то стартира да отнася пясъка под краката ни. Тогава има и дънни ями – когато вървим, започваме да залитаме наляво и надясно. Тогава би трябвало да предизвестяваме и децата. В взаимозависимост от бреговата линия флагът може да бъде и зелен, само че с предизвестия от спасителите. При западен вятър може да се сложи и жълт байрак. Мъртво неспокойствие може да има когато и да е, без значение от цвета на флага “, разяснява още той.
„ Най-опасните места са там, където има скупчване на деца, детски лагери и скали “, уточни още спасителят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР