По всичко личи, че непрестаннното технологично развитие ни интересува все

...
По всичко личи, че непрестаннното технологично развитие ни интересува все
Коментари Харесай

Фандъкова: Всички трябва да имат равен достъп до дигитално образование


По всичко проличава, че непрестаннното софтуерно развиване ни интересува от ден на ден. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на софтуерния фестивал "Уебит ".

Звучи необикновено, че преди няколко десетилетия компютърът беше недосегаем. Третата индустриуална гражданска война са осведомителните технологии. Сега сме при започване на следващ развой, който свързва инфрструктурни планове и в следствие от това опциите са безчет, съобщи Фандъкова.

По отношение на градското ръководство напредъкът на технологиите е отразен в концепцията за умните градове. Потенциалът на тази концепция постоянно намира израз с илюстрации на летящи коли, само че действителността към момента не е таклава. Градовете в действителност поумняват, само че имаме още доста работа. Ако желаеме тези старания да са в дълготраен проект, би трябвало да обърнем особено внимание на цифровите умения. Те би трябвало да бъдат развити освен при младежите, а при всеки един от нас, с цел да бъдем участници в цифровата гражданска война, а освен наблюдаващи, акцентира столичният кмет.

Трябва да работим за еднакъв достъп на всички до цифровото обучение. В 73 учебни заведения в София към този момент има проучване на осведомителни технологии от първи клас, сподели още Йорданка Фандъкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР