По всичко личи, че желанието за вечна младост е непреходно.

...
По всичко личи, че желанието за вечна младост е непреходно.
Коментари Харесай

Ботоксът – чудодеен, но коварен

По всичко проличава, че желанието за безконечна младост е непреходно. За него четем още в приказките, по-късно в романите, а прекрачим ли прага на зрялата възраст сами биваме обладани от него. Дотолкова, че с цел да го реализираме, сме подготвени да си послужим даже с най-коварната отрова – в тази ситуация ботулиновия токсин. Както евентуално знаете, той е извършител на една от най-страшните заболявания, ботулизма, която постоянно приключва с съдбовен край.

От отровата до еликсира на младостта
Попадайки в стомашно-чревният тракт посредством храната ботулиновият токсин поврежда нервната система и предизвиква мускулна парализа. Но през 1970 година американският офталмолог Алан Скот открива, че този същия този резултат може да бъде употребен и с лечебна цел, с цел да се провиснал избрани мускули. Така с токсина стартира да се лекува кривогледство, мускулни конвулсии, следствията от детски паралич и други болести. През 1989 година за пръв път се заговаря за способността му да изглажда бръчките, а всеобщата му приложимост за козметични процедури стартира едвам преди 8 години под комерсиалното наименование „ Ботокс ”.

Чудодейното деяние на ботокса
Първите бръчки, които стартират да се появяват още след 25-годишна възраст се дължат не на биологичното стареене, а на повтарящите се мимически придвижвания на лицето. Всеки път когато приказваме, смеем се, плачем или просто недоволстваме, лицевите мускули се свиват и с времето стартират да не се разглаждат изцяло. Съответно кожата над тях също се нагъва. Това са т. н. мимически бръчки, които към 33-35 година към този момент са ясно забележими. Точно това е възрастта, в която използването на Ботокс има най-хубав резултат. Разреден и в дребни дози, ботулиновия токсин се инжектира непосредствено в лицевите мускули и те краткотрайно се сковават и отпускат, а дружно с тях се разглажда и кожата над тях.

До няколко дни след процедурата лицето е преобразено – очевидно по-младо и безпрепятствено. Именно на този мълниеносен резултат се дължи огромната известност на Ботокса. Освен това методът не е толкоз коренен, както пластичната хирургия, а и резултатът от него е доста по-ненатрапчив и натурален, изключително прилаган за бръчките на челото и тези вид „ патешки крайник ”.

...и коварствата му
Макар безпрепятствено и младежко след процедура с ботокс, лицето губи изразителността си, а дружно с него и част от хубостта си. Защото чарът не е нищо друго, а точно страстите, които показваме с всяка гримаса. Това застинало изражение обаче е мъчно уловимо пред огледалото и нормално се вижда единствено от близките. Друга допустима „ изненада ” след процедурата с ботокс е отпущането на клепача при отнасяне на бръчките вид „ патешки крайник ”, което е обратимо след няколко месеца.

Действието на процедурата с ботокс трае към 6 месеца. След това лицевите мускули изцяло възстановяват подвижността си, а дружно с това се появяват и мимическите бръчки. Разбира се, още веднъж можете да си инжектирате ботокс, само че би трябвало да знаете, че с всяка последваща процедура резултатът понижава. А какво става когато токсина към този момент не работи? Това, което никой експерт (предлагащ процедурата) няма да ви каже е, че продължителната устойчивост отслабва лицевите мускули и за сметка на мимическите бръчки се получава прибързано разпределяне на кожата. В този смисъл Ботоксът не е балсам на младостта, а ни дава единствено къса пролонгация, която на всичкото от горната страна не остава без последици.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР