По всички пътища ще има големи ремонти, защото от известно

...
По всички пътища ще има големи ремонти, защото от известно
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Над 80 са опасните пътни участъци в страната

По всички пътища ще има огромни поправки, тъй като от известно време не е била ремонтирана добре пътната мрежа в страната, уточни районният министър Гроздан Караджов, който взе участие в конференция за пътна сигурност.

" Оплакванията са просто с хиляди на седмица. Получавахме за дупки, знаете, за Витиня, където камионите съвсем не можеха да минават, само че сега всички те се ремонтират, т.е. по-скоро ще има усложнения в придвижването, тъй като там, където се ремонтира, ще има въведена краткотрайна организация на придвижването. Моля всички за тяхната сигурност да съблюдават краткотрайната организация на придвижване, да не надвишават скоростта ", уточни Караджов.

Според районния министър над 80 са рисковите пътни сектори в страната:

" Над 80 такива пътни сектора, като ние ги следим на годишна база. Такива, които в продължение на три години са останали, са не повече от 10, а още към 25 са такива, които в продължение на две години не е реализирано понижаване на произшествията при тях. Всички останали са с тригодишна отминалост, тъй че има доста какво да се работи по пътната сигурност. Тази година тези 7 най-опасни места сме ги възнамерявали още от януари и се вкарва така наречен " непрекъсната организация на придвижването ". С други думи, ще се направи с доста знаци, с доста спомагателни указателни табели и с колчета по средата на пътя. Почти невероятно в най-опасните част е да се прави и изпреварване, което е и главният фактор, с изключение на превишената скорост, която е незабавно след него, за жертвите и за ранените ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР