По време на валутната търговска сесия във вторник сутринта щатският

...
По време на валутната търговска сесия във вторник сутринта щатският
Коментари Харесай

Доларът отново се покачва спрямо еврото и паунда

По време на валутната комерсиална сесия във вторник сутринта щатският $ стартира да се повишава, като се пробва да обърне наклонността от последните дни по отношение на главните международни валути. Въпреки че страховете за криза в стопанската система на Съединени американски щати нарастват, а това може да тласне Федералния запас към по-малко нападателно повишение на лихвените проценти, написа Trading Economics.

Институтът за ръководство на доставките (ISM) заяви през вчерашния ден, че показателят ISM Manufacturing е паднал до 52,8 през юли от 53 месец по-рано. Това е най-ниското равнище за последните две години, което приказва за намаляване на икономическата интензивност в страната.

Също по този начин значимо събитие тази седмица ще бъде публикуването в петък на отчет за пазара на труда в Съединени американски щати. Анализатори, интервюирани от The Wall Street Journal, чакат броят на работните места в страната да нарасне с 250 000 през юли, откакто през юни се увеличи с 372 000.

Подкрепата за японската йена като валута " несъмнено леговище " идва и от новината, че ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси възнамерява да посети Тайван макар мощните митинги от Китай.

Днеес към 9:50 часа българскоо време едно еврото коства на пазара 1,0247 $ спрямо 1,0262 $ при затварянето на последната сесия.

Цената на единната европейска валута във връзка с японската възлиза на 134,23 йени спрямо 135,06 йени за евро при закриване на тръговията в понеделник.

Американската валута отслабва към японската и през днешния ден двойката се търгува на пазара при курс 130,77 йени за едни $ спрямо 131,61 за $ в края на предния борсов ден.

Британската лирата стерлинг в това време поскъпва до 1,2229 $ за един паунд от 1,2250 $ за паунд при закривенена вчерашната сесия.

Индексът ICE US Dollar, който демонстрира цената на щатския $ по отношение на шест съществени международни валути, губи 0,24% по време на днешната търговия. Междувременно знакът WSJ Dollar, който наблюдава динамичността на $ по отношение на 16 валути, спадна с 0,11%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР