По време на валутната търговия във вторник щатският долар умерено

...
По време на валутната търговия във вторник щатският долар умерено
Коментари Харесай

Еврото и паундът умерено поскъпват

По време на валутната търговия във вторник щатският $ умерено се намалява по отношение на еврото и паунда, и е съвсем без динамичност във връзка с японската йена.

Към 10:25 часа българско време двойката евро/долар се търгуваше за $1,0834 против $1,0822 за едно евро при затварянето на предходната сесия.

По отношение на японската национална валута американската повишава курса си до 128,57 йени за един $ по отношение на 128,58 йени за $ в края на вчерашната търговия.

Британската лира стерлинг в това време се разменя на пазара за $1,2219 против $1,2194 за паунд при закриване на сесията в понеделник.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден е нагоре с 0,18%. Този индикатор е покрай седеммесечно дъно на фона на данните, които демонстрират закъснение на инфлацията в Съединени американски щати през декември. Отслабването на инфлационния напън в Съединените щати може да бъде решителен мотив в интерес на по-нататъшно закъснение на темповете на стягане на паричната политика от страна на Федералния запас.

Обменният курс на китайската валута е 6,7629 юана за един $ спрямо 6,7382 юана за $ в края на предходната сесия.

Китайската стопанска система през 4-то тримесечие на 2022 година се е нараснала с 2,9% по отношение на същия интервал на предходната година, съгласно Държавната статистическа работа. Растежът се забави доста от 3,9% през третото тримесечие. Анализаторите чакаха приблизително нарастване на китайския Брутният вътрешен продукт през октомври-декември с 1,8%, написа Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР