По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Еврото и паундът поскъпват

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ поевтинява в във връзка с английския паунд и еврото, само че се ускорява по отношение на японската йена.

Инвеститорите не престават да правят оценка статистиките и изказванията на членове на Федералния запас, с цел да се опитат да плануват бъдещи промени в лихвените проценти.

Съдейки по фючърсите за равнището на лихвения %, участниците на пазара виждат известна възможност на идващото съвещание на Фед лихвеният % да бъде нараснал неотложно с 50 базисни пункта, макар че по-рано вложителите бяха сигурни, че в този момент централната банка ще промени лихвения % с по-малка стъпка - с 25 пункта.

Като цяло пазарът чака лихвите да се повишат до пиково равнище от 5,25-5,5% от сегашните 4,5-4,75%.

Индексът ICE показател, показващ представянето на щатския $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), се намали с по-малко от 0,1% по време на утринната сесия.

Към 10 часа българско време общата европейска валута нараства с 0,60% и се търгува на пазара по $1,0639 за едно евро против $1,0576 за евро при затварянето на сесията във вторник.

Британската лира стерлинг повишава курса си по отношение на $ с 0,52% - до $1,2082 за едни паунд против $1,2022 за паунд в края на вчерашната търговия.

Обменният курс на американската по отношение на японската национална валута в това време възлиза на 136,11 йени за $ спрямо 136,17 йени за $ ден по-рано.

Междувременно юанът, търгуван в континентален Китай, се повиши с 0,4%, до 6,9035 юана за един $.

Индексът на мениджърите по покупки (PMI) в индустриалната промишленост на Китай се увеличи през февруари до 52,6 пункта от 50,1 пункта месец по-рано. Средно специалистите чакаха по-умерено нарастване до 50,5 пункта.

PMI в услугите се увеличи до 56,3 през февруари от 54,4 през януари. Индикаторът актуализира своя най-много от март 2021 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР