По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Доларът отново се засилва към еврото и паунда

По време на валутната търговия в сряда сутринта щатският $ се ускори по отношение на еврото и лирата стерлинг, само че се намалява във връзка с йената, откакто скочи до връх от 1998 година

Фокусът на пазара е речта в банковата комисия на Сената на Съединени американски щати на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл, чиито изказвания са значими за оценка на вероятностите за американската стопанска система и по-нататъшната парична политика в страната.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарския франк, йената, канадския $, лирата стерлинги и шведската крона) през днешния ден прибавя към цената си 0,3%, а по-широкият показател на $ WSJ - 0,31%.

Към 10:05 часа българско време общата европейска валута се разменя на пазара на равнище 1,0472 $ за едно евро спрямо $1,0533 за евро при затваряне на пазара във вторник.

В същото време курсът на английската лира стерлинг се намалява във връзка с $ до $1,2181 за едни паунд при $1,2277 за паунд в края на вчерашната сесия.

Американската валута поевтинява във връзка с японската до 136,36 йени за $ против 136,57 йени за $ при закриване на предходната сесия. По-рано в хода на търговията, доларът се повиши до най-много от съвсем 24 години - 136,72 йени за един $.

Японският министър председател Фумио Кишида сподели през вчерашния ден, че Централната банка на страната би трябвало да " поддържа настоящия курс " на парично облекчение, написа вестник Nikkei. Междувременно протоколът от съвещанието на Централната банка на Япония от 16-17 юли, оповестен в сряда, удостовери, че свръхмеката парична политика в страната ще се резервира за дълго време.

На този декор доларът може да се увеличи до 140,8 йени, което е идващото равнище на опозиция, сподели анализаторът на IG Yep Jun Rong, представен от Trading Economics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР