По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар

...
По време на валутната търговия в петък сутринта щатският долар
Коментари Харесай

Паундът отслабва, еврото е без промяна към долара

По време на валутната търговия в петък сутринта щатският $ остава постоянен и без особена динамичност по отношение на еврото, повишава се във връзка с английския паунд и японската йена.

Индексът ICE, показващ динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), през днешния ден загуби 0,09%, а по-широкият показател на $ WSJ - 0,03%.

Към 11 часа българско време разменният курс на общата европейска валута по отношение на $ беше $1,1288 за едно евро спрямо $1,1293 за евро в края на предходната сесия.

Стойността на американската валута по отношение на японската възлиза на 113,65 йени в това време против 113,49 йени за $ при закриване на търговията предния ден.

Британската лира стерлинг в петък сутринта коства с 0,19% по-малко - разменя се по $1,3199 за паунд спрямо $1,3221 за едни паунд в края на предходната сесия.

Търговците чакат в петък ноемврийски данни за динамичността на потребителските цени в Съединени американски щати. Анализаторите предвиждат ускорение на инфлацията в Съединени американски щати до 6,8% от 6,2% през октомври, което към този момент е най-високото й равнище от 30 години, написа Trading Economics.

Данните за доста нарастване на инфлацията ще покачат упованията за по-бързо преустановяване на програмата за назад изкупуване на активи на Федералния резрев, макар рисковете, свързани с новия вариант Omicron на COVID-19, отбелязва The Wall Street Journal.

В четвъртък Министерство на труда на Съединени американски щати разгласи, че броят на американците, кандидатствали за първи път за компенсации при безработица предходната седмица, е намалял с 43 хиляди - до 184 хиляди души. Седмица по-рано броят на заявките е бил 227 хиляди, при в началото регистрирани към 222 хиляди.

Анализаторите на Bloomberg приблизително чакаха спад до 220 хиляди по отношение на авансово оповестеното равнище от миналата седмица. Експертите по стопанска система на търговията предвиждат понижаване до 215 хиляди.

Ситуацията с разпространяването на нов вариант на ковид също остава в центъра на вниманието на търговците на фона на въвеждането на нови ограничавания от редица страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР