По време на украински обстрел на Запорожката атомна електроцентрала четири

...
По време на украински обстрел на Запорожката атомна електроцентрала четири
Коментари Харесай

В Русия съобщават за удари до хранилище за радиоактивни отпадъци в Запорожката АЕЦ

По време на украински обстрел на Запорожката атомна електроцентрала четири снаряда са паднали до хранилището на радиоактивни изотопи, заяви пресслужбата на конфигурираната от Русия администрация на Енергодар пред " РИА Новости ".

Нивата на радиация в атомната централа остават нормални и не са нанесени вреди на инфраструктурата на станцията, съгласно " Интерфакс ".

" Украинските въоръжени сили още веднъж откриха артилерийски огън по територията на Запорожката АЕЦ... Днес бяха регистрирани четири удара по Запорожката АЕЦ в региона на хранилището за радиоактивни изотопи. Няма вреди по централата инфраструктура и основни центрове. Към момента не са регистрирани замърсявания в централата. Радиационният декор е в норма ", се споделя в изказване на администрацията.

Запорожката атомна електроцентрала, ситуирана в Енергодар, се управлява от съветски войски. АЕЦ се намира на левия бряг на Днепър и е най-голямата атомна електроцентрала в Европа по брой блокове и конфигурирана мощ.

В близко бъдеще се очаква посещение на група специалисти от Международната организация за атомна енергия (МААЕ). Както сподели френският президент Еманюел Макрон, Русия и Украйна предоставиха гаранции за сигурност за изпращането на задачата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР