По време на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC19) в Барселона

...
По време на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC19) в Барселона
Коментари Харесай

Световният мрежов лидер D-Link представи серия нови продукти на Световния мобилен конгрес в Барселона


По време на тазгодишния Световен мобилен конгрес (MWC19) в Барселона тайванският производител на мрежово съоръжение D-Link разгласи няколко изцяло нови продукта и решения, с които посреща както възходящата потребност от все по-високоскоростна и надеждна съгласуваност на потребителите и бизнеса, по този начин и провокациите при създаване на интелигентния град на бъдещето.

По-бърз и благонадежден интернет в мобилните мрежи

Като водач в решенията за безжична съгласуваност, D-Link показва визия за тяхното развиване, показвайки на ревюто няколко новаторски продукта, които усъвършенстват свързаността на закрито и намерено посредством интелигентно съчетание на разнообразни безжични технологии. Сред тях са първият 5G артикул на производителя DWR-2010 5G NR Enhanced Gateway и неповторимите за промишлеността LTE модели DWR-981 хибриден VDSL2/G.fast рутер, и DWR-976 Кат. 20 LTE устройство за достъп до интернет.

5G за още по-висока скорост

DWL-2010 5G NR Enhanced Gateway е един от първите по рода си артикули на пазара. Неговата невероятна 5G скорост към мобилната мрежа му разрешава изцяло да употребява опциите на Wi-Fi стандартите AC/AX, като подсигурява скорост на интернет през мобилната мрежа, каквато може да се получи и при кабелна съгласуваност. Този Gateway разполага с вграден 5G NR (New Radio) NSA модул и може да работи както на честотите под 6 GHz, по този начин и на тези над 24 GHz (mmWave) в 200 MHz (2 x 100 MHz) или 800 MHz (8 x 100 MHz) конфигурации.

За телеком операторите този 5G гейтуей дава също вероятен метод за свързване на клиентите и разрешава бърза широколентова услуга даже в отдалечени региони. Лесната конфигурация, автоматизираното възобновяване на фърмуера (FOTA) и отдалеченото настройване (TR-069) улесняват обслужването на устройствата и подсигуряват качеството на услугата.

Гъвкави комбинации 4G + LTE

Показаният за първи път на MWC19 нов хибриден рутер на D-Link DWR-981 е особено създаден, с цел да помогне на доставчиците на интернет и телеком операторите да обезпечат по-добри широколентови услуги на своите клиенти. Този рутер употребява най-новата технология Multipath TCP (MP-TCP), която разрешава едновременна Cat6 LTE и VDSL2/G.fast съгласуваност за даване на по-бърза и надеждна връзка на тези консуматори, които понастоящем имат ниски скорости на достъп до мрежата.

За да могат потребителите да се възползват в най-голяма степен от опцията за по-висока скорост, които дава MP-TCP, D-Link е интегрирал в рутера най-новия 802.11ac Wave 2 Wi-Fi стандарт и Gigabit Ethernet портове, като с това подсигурява, че всички свързани устройства в дома или офиса, ще имат оптималната скорост на връзката. А интегрираната 4x4 MU-MIMO технология покачва успеваемостта на мрежата, осигурявайки по-голям потенциал и скорост, нужни за посрещане на провокациите, подбудени от възходящия брой свързани устройства в дома. Всички тези авангардни технологии събрани в DWR-981 се допълват с грациозен дизайн и елементарност на инсталацията, което го прави неповторим артикул с огромен капацитет на приложение.

Компанията също по този начин показа своето устройство за достъп до интернет DWR-976, едно от първите на пазара, което поддържа напълно Cat. 20 LTE и разрешава постигането на скорости за събаряне от мрежата в порядъка на Gbps.

„ Ние имаме вяра, че с потенциала, който 5G и най-новите доработки на LTE оферират, хибридните решения, учредени на мобилни и широколентови кабелни технологии, дават опция за освен това от сдържаност на връзката. Те оферират нови гъвкави разновидности за разпределение на трафика сред мобилните и закрепените широколентови канали и по този метод дават нови благоприятни условия на доставчиците на интернет и техните клиенти да получат високоскоростна връзка в регионите, където закрепени линии не са ефикасни”, споделя Кевин Уен, президент на D-Link Europe.

Решения за образован град

На ревюто MWC19 D-Link разкри пред международната аудитория и своите изцяло нови технологии и решения, предопределени за бъдещия образован град.

С разработките си, посрещащи условията на гъсто обитаемоте градове, D-Link демонстрира своята дейна поддръжка за цифровизацията на градската среда с последна цел основаването на по-интелигентни, по-безопасни и по-ефективни градове. Новите технологии и решения на D-Link в региона на мрежовата съгласуваност, периферните и облачните изчислителни центрове, интелигентните разбори на видео изображения и анализите на огромни бази с данни са доказателство за уговорката на компанията да оказва помощ на бизнеса и администрацията в оправянето с наболели проблеми като автомобилните тапи и измененията в климата.

В основаването на нови решения за образован град D-Link си партнира интензивно с Microsoft, като употребява Microsoft Vision AI, с цел да оказва помощ на бизнеса да се възползва от преимуществата на дигитализацията, като интегрира технологии за изкуствен интелект и Интернет на нещата (IoT). Това включва решенията на D-Link за образован разбор на видеонаблюдението (IVA), които подават практични сведения в действително време и когато и да е, както и решенията на D-Link за разбор на огромни бази с данни, които оказват помощ на градските управи и бизнеса да подобрят своята успеваемост.

Обществена и персонална сигурност

D-Link обезпечава повече просветеност и улеснение на пожарникарите, полицията, службите за незабавна здравна помощ и личния състав по сигурността посредством усъвършенствани връзки Push-to-Talk (PTT) и различаване на лица/обекти, които се правят на мястото на снемане на данните, като по този метод обезпечава опция за по-добра съгласуваност, по-бързо време за реакция и по-голяма бистрота.

Управление на трафика

D-Link Smart Traffic интегрира данните от наблюдението на трафика, обвързваните транспортни средства и интелигентните светофари, с цел да понижи тапите и да усъвършенства пътната сигурност. Компанията дава мрежова инфраструктура за обширните мрежи от ниско волтови датчици, които интелигентните градове употребяват, както и високоскоростна и ниско-латентна връзка за периферните центрове – а това е основа за интелигентно ръководство на превоза благодарение на бъдещите 5G мрежи.

Контрол на замърсяването

Гражданските администрации, екологичните организации и правозащитните органи имат потребност от решения, като тези, основани от D-Link, с цел да се сведе до най-малко замърсяването на въздуха и излъчванията, като в същото време се резервира икономическата продуктивност и удобството на водачите. Например, в случай че ауспуха изпуска рискови количества излъчвания, може да се генерира автоматизирано уведомление и да се разпознава регистрационния номер на транспортното средство, посредством потребление на технологията за автоматизирано различаване на номерата (ANPR). D-Link също по този начин дава опция за взимане на решения, основани на данни, събрани в действително време, които оказват помощ да се дефинират източниците на излъчвания над разрешените равнища, и по този начин локалните управляващи да могат по-ефективно да наблюдават за спазването на нормите.

Интелигентна търговия

Процъфтяващите интелигентни градове изискват преуспяващ бранш за търговия на дребно. D-Link предлага най-съвременни технологии за образован разбор на видеонаблюдението (IVA) за отчитане броя на хора, топлинно картографиране, различаване на лица и други решения, основани на данните снети и обработени на място, които оказват помощ на търговците в усъвършенстване на маркетинга, продуктивността, физическата сигурност, обслужването на клиентите и други

Интелигентно паркиране

D-Link създава специфични решения, основани на IoT, които отстраняват напрежението при паркиране на транспортните средства. Множество съставни елементи, като да вземем за пример IoT датчици, камери за различаване на регистрационни номера, радиочестотни идентификатори и изчислителни запаси работят в синхрон, с цел да предизвестяват и насочват водачите на пътя, като им оказват помощ да спестят време и да усилят успеваемостта при паркиране. D-Link предлага и динамична интеграция на заплащанията като част от създадените решения за интелигентно паркиране, с което улеснява водачите при предварителната резервация на паркомясто или сега на заемането му. Други функционалности, създадени от D-Link, включват автоматизирано ръководство на паркоместата и скалируемо ръководство на голям брой обекти.

Nuclias Connect - централизирано решение за ръководство на мрежата на компаниите

D-Link разгласи на ревюто MWC19 своето решение за ръководство на мрежите на дребни и междинни по величина компании Nuclias Connect, което предлага отдалечено настройване, автоматизирано ръководство и мониторинг на нови и остарели устройства, в това число точки за достъп, ръководени суичове и интелигентни суичове.

Софтуерът за ръководство Nuclias Connect може да се изтегли гратис на компютър или преносим компютър и обезпечава посредством интуитивно табло обзор на статуса на мрежата, вести, ръководство на достъпа и трафика, както и елементарно настройване на точките за достъп и суичовете.

Софтуерът се добавя от приложенията Nuclias Connect за iOS и Android, които оферират бързо локално разкриване на точки за достъп и пускане на услуги, мониторинг и опция за конфигурирането им като независими точки в дребни мрежи. Като допълващ детайл в решението Nuclias Connect е още и DNC-100 Nuclias Connect Hub, на ниска цена профилиран хардуерен контролер с авансово конфигуриран програмен продукт за ръководство, предопределен за непрекъсната работа.

„ С Nuclias вършим вашата мрежа по-лесна за мащабиране, по-лесна за ръководство и по-лесна за премахване на неизправности, като в това време предоставяме опция за услуги с добавена стойност. Това е корпоративно решение, усъвършенствано за дребните и междинни предприятия, предлагащо автоматизация, оптимизация и персонализиране – както като независимо решение, по този начин и като платформа за услуги”, сподели Кевин Уен, президент на D-Link.

Суичове и точки за достъп за Nucleus Cloud

D-Link разгласи на MWC19 и серията DBS-2000 – първата серия суичове, която се ръководи посредством платформата за ръководство на мрежи Nuclias Cloud. Тази облачна платформа на D-Link обезпечава централизирано ръководство и подробен надзор на работата на устройствата, минимална интервенция при стартирането в деяние или надстройката на фърмуера.

Серията суичове DBS-2000 предлага необятен избор от конфигурации на портове и PoE/non-PoE модели подобаващи за необятен диапазон от приложения:

DBS-2000-10MP: 8 * GE PoE + 2 * SFP със 130W PoE бюджет

DBS-2000-28P: 24 * GE PoE + 4 * GE Combo със 193W PoE бюджет

DBS-2000-28MP: 24 * GE PoE + 4 * GE Combo с 370W PoE бюджет

DBS-2000-28: 24 * GE + 4 * GE Combo

DBS-2000-52: 48 * GE + 4 * GE Combo

DBS-2000-52MP: 48 * GE PoE + 4 * GE Combo с 370W PoE бюджет

Едновременно с новите модели суичове към фамилията на Nuclias Cloud се причисляват също две нови точки за достъп DBA-2520P и DBA-2820P, които също ще имат опция за централизирано ръководство и подробен надзор на работата им, стартиране в деяние и надстройки на фърмуера с минимална интервенция, което неимоверно опростява инсталацията им и настоящата поддръжка. Разработени с мисъл да посрещат условията на натоварени Wi-Fi среди, и двата модела поддържат систематизиране на трафика (Band Steering), работа с до 16 SSID, както и WPA3 и Link Aggregation Control Protocol (LACP).

DBA-2520P предлага скорости от 1.9 Gbps с технологията 802.11ac Wave 2 Wi-Fi с 3 x 3 MU-MIMO, до момента в който DBA-2820P доближава експедитивност до 2.6 Gbps с 802.11ac Wave 2 Wi-Fi и 4 x 4 MU-MIMO.

Суичове за дейтацентрове, сертифицирани от Tolly

D-Link разгласи на MWC19 и новината, че комутаторите за данни от серията 5000 са получили документа Tolly. Инженерите на Tolly правят оценка и удостоверяват продуктивността и функционалността на DXS-5000-54S, потвърждавайки близо 50 функционалности, в това число скорост и инертност на L2 комутиране, бързо възобновяване на работата при положение на срив, DHCP, разбори и ръководство.

Суичовете за дейтацентрове от серията 5000 на D-Link се оферират с комбинации от 10G, 25G, 40G или 100G портове, надеждно работещ набор от функционалности за Data Center Bridging, поддръжка на ONIE и OpenFlow v1.3, с което дава на мрежовите админи гъвкаво, мощно и рентабилно решение за мрежова виртуализация на дейтацентър.

Суичовете за дейтацентрове от сериите DXS-5000 и DQS-5000 са създадени за Leaf Spine, Top-of-Rack (ToR) и End-of-Row (EoR) съоръжения, с опция за поддържане на Fibre Channel over Ethernet (FCoE) и настройка като Core или Aggregation суичове. Допълнителните екстри включват два AC/DC hot swap захранващи модула за 1 + 1 запазване и шерване на натоварването, плюс N + 1 модулен дизайн на hot swap вентилаторите с опция за право и реверсивно обдухване. Възможността за програмиране на софтуерно дефинирани мрежи пък разрешава централизирано ръководство на мрежата.

D-Link е международен водач в компютърни мрежови решения и технологии, подпомагащи свързването на хора, компании и градове с световната мрежа. Иновативните артикули и услуги дават отговор на потребностите на потребителите в цифровия дом, дребните и междинни по величина компании, огромните предприятия и снабдители на услуги. D-Link внедрява и прави поддръжка на унифицирани мрежови решения, които интегрират в себе си благоприятни условия за комутиране, безжична връзка, широколентов достъп, IP видео наблюдаване и ръководство на мрежата през облака. Спечелвайки самопризнания за своя дизайн, разработки и произвеждане в продължение на повече от 30 години, D-Link се трансформира от дребна компания на другари в Тайван, до световна марка с над 2000 чиновници в 60 страни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР