По време на търговската сесия в сряда доларът се обезценява

...
По време на търговската сесия в сряда доларът се обезценява
Коментари Харесай

Паундът се покачва. Ще повиши ли Bank of England пак лихвата?

По време на комерсиалната сесия в сряда доларът се обезценява умерено по отношение на главните международни валути. Търговци и вложители започнаха очаквателен метод преди съвещанията на английската централна банка и Европейската централна банка, които ще ще се проведат в четвъртък.

Днес сутринта към 10:05 часа българско време еврото се повишава с 0,47% коства на пазара 1,1284 $ спрямо 1,1272 $ в края на предходната сесия.

Курсът на американската валута по отношение на японските национални пари в това време възлезе на 114,58 йени против 114,71 йени за $ при затваряне на пазара във вторник.

Британският фунт стерлинг в сряда сутринта нараства с 0,66% по отношение на $ и се търгува на равнище от $1,3537 за един паунд.

Индексът ICE, който наблюдава $ по отношение на шест валути (еврото, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), се намалява с 0,13% в сряда, до момента в който по-широкият показател на $ WSJ остава постоянен.

Пазарните участници и анализатори като цяло са съгласни, че ЕЦБ няма да трансформира главните параметри на паричната политика на еврозоната в идващото съвещание, само че считат, че главният лихвен % ще бъде нараснал два пъти с по 10 базисни пункта в края на тази година.

Междувременно Bank of England може да увеличи главната си рента за втори следващ път от сегашните 0,25% на 0,5% на фона на рекордната 30-годишна инфлация във Англия. Последният път, когато Британската централна банка увеличи лихвите на две следващи съвещания, беше през 2004 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР