По време на реч в Полша президентът на САЩ Джо

...
По време на реч в Полша президентът на САЩ Джо
Коментари Харесай

Юрий Тавровский: На Китай му е нужна победата на Русия

По време на тирада в Полша президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прочете няколко значими политически послания, готови от стратезите на Белия дом. Едно от тях, съгласно мен, най-важното. Той сподели, че Западът би трябвало да се приготви за „ дългата идна битка сред демокрациите и авторитаризма “. Смисълът на опорката, първо е, че Студената война няма да завърши даже след приключването на съветската интервенция в Украйна. Второ, че съперник на Запада в световната борба е освен Русия, само че и Китай, защото точно те оглавяват листата с властнически страни.

Доста постоянно обявявам публикации в китайски вестници, приказвам по тяхната държавна телевизия и по огромни онлайн осведомителни канали. Напоследък задават същия въпрос за положението на демокрацията в Русия и желаят да я сравнят с американската народна власт. Нека преразкажа отговора си на различен сходен въпрос от известния вестник " Хуанкю Жибао ", чието британско издание се споделя " Глобал Таймс ".

След повече от 70 години живот в Русия мога да кажа, че в моята страна е построена политическата система „ народна власт с съветска специфика”. По същата степен се разграничава от идеалната, древногръцка, както се разграничават американската, британската или китайската. Отървахме се от " диктатурата на пролетариата ", която съществуваше съвсем 70 години и най-после умря. Почти се възстановихме от инжектирането на вируса на „ либерализма “ през 90-те години. Системата на разчитане на обичайни консервативни полезности, която се създаде при президента Путин, отразява възгледите на голямото болшинство руснаци, даже и да е „ безмълвно болшинство “. От началото на интервенцията в Украйна изследванията на публичното мнение дават на Путин повече от 80% поддръжка.

Мисля, че спорът в Украйна в допълнение ще сплоти съветското общество и в допълнение ще разцепи американското. Резултатите от интервенцията в Украйна може да провокират тектонични промени в съветския стопански и политически живот. Можем да чакаме минимизиране на зависимостта от непознатия капитал и технологии, подсилване на националния капитал и произвеждане, освобождение от въздействието на олигарсите, прозападните публични организации и медии. Украинската интервенция ще покаже както мощните, по този начин и слабите страни на системата на Путин. Той има мандат да укрепи първите и да изкорени вторите.

Операцията в Украйна и от двете страни се прави в името на национални цели, а не неразбираеми за бойците понятията „ автокрация “ или „ народна власт “. След 30 години индоктринация доста украинци започнаха да имат вяра във враждебността на Русия. От 7 години те водят война против своите сънародници, които към момента считат руснаците за братя и сестри. През това време 14 хиляди души, в това число 500 деца, починаха от обстрели и въздушни набези. Нека ви припомня, че загубите на украинските въоръжени сили през месеца на дейни военни дейности възлизат на същите 14 хиляди души.

Опит на Киев да унищожи Луганск и Донецк при започване на март щеше да бъде дефинитивна офанзива против свободата на избора, правото да се приказва на родния език, плурализма, гражданските права и други демократични полезности. Тези самопровъзгласени републики щяха да бъдат потопени в кървава баня, каквато беше проведена в Мариупол, Одеса и други „ съветски “ градове през 2014 година Същата орис сполетя и " самопровъзгласилите се " руски райони в Китай през 30-те години на предишния век. Няколко милиона поданици и 300 000 " милиция " не съумяха да устоят на ударите на армията на Чан Кайшъ. Мао Дзедун стартира оттегляне, което влиза в историята като “Дългия поход”. Китайската история обаче учи, че „ човек може да претърпи 100 провали и да завоюва една война “. Заобиколени от врагове, самопровъзгласилите се райони на комунистите се трансформират във велика мощ - КНР. Готовността на съветските бойци да загинат в името на спасяването на родственици по кръв и религия, решили да останат руснаци, също ще остане в историята като героизъм в традициите на спартанците и съветските герои. Времето ще покаже какви ще бъдат плодовете на саможертвата на бранителите на Донбас и Новорусия.

Що се отнася до „ демокрацията с американски характеристики”, нейната изтърканост във вътрешнополитическо и световно измерение предопределя тъжно бъдеще за себе си и за пусналите през последните години „ потомци”, слаби тялом и духом. Експертите във Вашингтон се опасяват от есенните избори за Конгрес и се опасяват от президентските избори през 2024 година Всичко може да се случи. Като отмъщение за агресивността и омразата към Русия Украйна чака частична загуба на надзор върху териториите, които са били присъединени към нея през годините на Съветския съюз и където са съсредоточени руснаци и рускоезични. Очаква я икономическа рецесия, военни протести, поява на полунезависими нацистки анклави в западните области, кърваво преразпределение на останалата благосъстоятелност.

Американската народна власт е основана от хора от разнообразни страни и носители на разнообразни религиозни и политически обичаи. Заедно е основана система с висока успеваемост. Напоследък обаче се следи саморазрушаване на основите на тази система: нулиране на историята на нацията, промяна на пола, разрушение на фамилните устои, нормите на морала и държанието. Разцеплението на нацията по политически правила се трансформира в действителност, приказките за революция към този момент не звучат като нелепости.

За да характеризирате настоящето положение на Америка, можете да изберете разнообразни термини, които приключват на „ изъм “. Страната бързо придобива черти освен на авторитаризъм, само че даже и на най-лошата му форма - нацизъм. В вътрешен проект това се прояви в акцията на “Черните животи имат значение”, завладяването на Капитолия, появяването на бели милиции, преследването на азиатци, издевателството над мексиканците на границата. Нищо чудно, че лозунгът на Тръмп „ Америка преди всичко! “ съвсем копира лозунга на Хитлер " Германия над всичко! ". Тръмп с концепциите си, даже след провалянето на изборите, е подсилен от към половината американци и те отново ще си кажат думата на идващите избори. Извън Америка плъзгането към нацизма се демонстрира в поддръжка на откровените нацисти в Украйна, Косово, Полша и балтийските страни.

През предишния век демокрацията от западен жанр сътвори най-човеконенавистническия в историята режим на Хитлер. Той се характеризира по-специално с антисемитизъм и русофобия. Сегашната „ народна власт с американски характерности “ надува русофобията и синофобията под маската на „ битка с автократични режими “. За днешна Русия опълчването на „ демокрацията на Байдън “ става равностойно на битката против националсоциализма на Хитлер. Това е битка за оцеляване. Същото важи и за Китай, който се съпротивлява на японската офанзива в продължение на 14 години и губи 35 милиона души в битката за оцеляване.

Сега Китай освен симпатизира на Русия, само че и деликатно учи хода на военната интервенция. Те схващат, че идната цел на „ бранителите на демокрацията от авторитаризма “ ще бъде Поднебесната. По време на диалози с сътрудници чух такива формули повече от един път: „ Китай се нуждае от успеха на Русия!”, а също и „ Днес вие, на следващия ден ние!”.

Важен урок за Китай беше замразяването на съветските валутни запаси в Съединени американски щати на стойност към 300 милиарда $. Китайското държавно управление държи 1,1 трилиона $ във федералната хазна. Общата стойност на доларовите активи на китайски банки, концерни и други юридически лица е 3,2 трилиона $. Ако по-рано китайците имаха подозрения по отношение на гаранциите за неприкосновеността на непознатата благосъстоятелност, то след ареста на съветски пари такива въобще не останаха. „ Финансовите наказания против Русия надълбоко раздрусаха главните понятия и правила “, написа Чен Джао, създател и основен пълководец на основаната в Хонконг “Алпин Макрон”, в “Саут Чайна Морнинг Пост”. „ Тези дейности демонстрираха, че финансовите активи на съперниците на Запада към този момент не са в сигурност, те могат да бъдат иззети или превърнати в оръжия за финансово поразяване. Същият специалист счита, че частичното евакуиране на долари от Съединени американски щати в злато и други валути, подхванато авансово от Русия, не взема решение казуса за Китай. Стойността на цялото международно злато, налично за финансови транзакции, е едвам 4,6 трилиона $.

Изходът от рисковата обстановка се вижда в последователното евакуиране на активи от Америка, в растежа на вложенията в други страни и разширението на комерсиалните разплащания, заобикаляйки $. От 2014 година Китай към този момент е изтеглил към 800 милиарда $ от Съединени американски щати. През същите години 1,6 трилиона $ бяха вложени в разнообразни задгранични планове. Много китайски специалисти виждат съществено решение в превръщането на китайския юан в международна аварийна валута. Днес обаче юанът съставлява единствено 3% от международните запаси. Само съгласуваните дейности с Русия, Индия, Бразилия, Венецуела, Саудитска Арабия, Иран и други евентуални жертви на политиката на конфискация на Запада могат да бъдат решение на казуса с финансовата сигурност.

Не е изненадващо, че решението на Русия да одобри заплащане за своите енергийни запаси в рубли се преглежда в Китай като „ втори фронт “ против хегемонията на Съединени американски щати, като „ специфична финансова интервенция “ в световен мащаб. Китайците ни пожелават неотстъпчивост на духа в започнатото велико дело.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР