По време на работната си седмична среща с ръководството на

...
По време на работната си седмична среща с ръководството на
Коментари Харесай

Обходни двойки ще следят за реда в центъра на Плевен

По време на работната си седмична среща с управлението на Община Плевен, кметът Георг Спартански разгласи желанието си да бъдат въведени обходни двойки в централната част на Плевен в пространството от ДКТ „ Иван Радоев “ до РИМ – Плевен.

„ Това ще бъдат наблюдателни двойки от здрави момчета с униформи и със съответните умения, които да реагират в действително време при пораждане на вандалски прояви, вместо да чакаме жителите да ни алармират. Затова е добре да има такива наблюдателни двойки от хора с нужното образование и физическа подготовка, които превантивно да наблюдават за реда

Повод за изявлението на кмета на Плевен стана следващият вандалски акт в центъра на града – хвърлена във Водната каскада мраморно-дървена скамейка.

„ Аз си давам сметка, че десетки камери не могат да се следят от един човек, само че откакто се оказа, че това не е задоволително дейно, нужната оптимизация диктува това: да се съкратят тези наблюдателни двойки на видеонаблюдението и да назначим частна охранителна компания, като това ще стане с осъществяване на конкурсни процедури в сходство със Закона “.

Георг Спартански уточни, че видеонаблюдението ще снима причинителите и те ще бъдат излъчени на полицията. „ В останалото време обаче, желая да има действително ефикасни двойки, които да правят тази работа “.

Той напомни че Инспекторатът не е за тази работа.

„ Нито има закон за този Инспекторат за използване на физическа мощ, нито са подготвени, нито имат помощни средства, нито имат работно време след 17:00 часа. Инспекторатът е за други действия, а не с цел да се бие нощно време с дрогирани, пияни и с всевъзможни мутанти с отклоняване от естественото човешко държание.

Ще създадем нужното с цел да си опазим нещата, които вършим за жителите на Плевен, а не да харчим пари за възобновяване на вреди от вандализъм “, сподели Георг Спартански.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР