По време на протестът, организиран от партия Възраждане напрежението между

...
По време на протестът, организиран от партия Възраждане напрежението между
Коментари Харесай

Полицията задържа протестиращи

По време на митингът, проведен от партия " Възраждане " напрежението сред полиция и жители ескалира за малко пред Народното събрание. Стигна се до конфликт с полицейския кордон, който отстъпи по-близо до входа на Народното събрание и там към този момент хората бяха спрени. По информация на полицията досега са арестувани шест души провокатори, а събралите се протестиращи са над хиляда.
Протестът, проведен от партия " Възраждане " стартира в 12 часа и докара до конфликти с служителите на реда, а час по-късно блокира централни улици и булеварди в протестно шествие до основни министерства.

След по-малко от час на викания и речи, в това число думи за принуда към управлението на политическа партия " Възраждане ", събралите се на жълтите павета хора потеглиха напред, към главния вход на Народното събрание.

Последваха и апели с мегафон към хората, очевидно от уредниците на митинга, да се съблюдава ред, че митингът е против депутатите, не трябва да се пречи на минаващите по булеварда коли, само че това не смъкна изключително напрежението.

Имаше и послание особено към служителите на реда - че се желае смяна, само че не посредством основаване на ненужно напрежение по отношение на хората, които си правят работата, каквито са служителите на реда. Към служителите на реда обаче беше отправено и увещание - бъдете жители, преди да сте чиновници на някое ведомство, тъй като ще пристигна време и чиновниците от системата на Министерство на вътрешните работи да се борят за своите права на работа. Основно обвързване на свободния човек е да демонстрира своята позиция. Свободата зависи от нас, приключи апелът.

Според новите противоепидемиологични ограничения, които важат от през днешния ден, провеждането на сходни проведени събития на групи над 10 души не са разрешени. Полицията към този момент не стопира митинга, само че предизвестява с мегафони да се съблюдава обществена отдалеченост.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР