По време на предстоящите празнични почивни дни от 17 до

...
По време на предстоящите празнични почивни дни от 17 до
Коментари Харесай

Енергото няма да спира тока на длъжници, дава шанс за разсрочване на сметките

 По време на идните празнични почивни дни от 17 до 20 април на ЕНЕРГО-ПРО няма да прекратява електрозахранването на територията на Североизточна България. Клиентските центрове на компанията няма да работят, само че клиентите могат да употребяват другите безкасови способи, които компанията предлага за заплащане на сметки за употребявана електрическа енергия:

По банков път чрез пряк дебит, банкомат или платежно разпореждане

По Интернет чрез електронно банкиране или през системата за електронно плащане еРау.bg.

Срокът за заплащане на битовите сметки за клиентите на ЕНЕРГО-ПРО беше продължен с 10 дни поради въведеното от Народното събрание изключително състояние. В случай че клиент на компанията среща усложнение да погаси задължението си за употребявана електрическа енергия в в допълнение дадения интервал, той може да изиска разсрочване. За задачата клиентите трябва да се свържат с компанията на телефон 0700 800 61 или да посетят някой от потребителските центрове. Всяко поискано разсрочване на сметка ще бъде обсъждано настрана и ЕНЕРГО-ПРО ще предложи самостоятелна скица за погашение на дължимите суми според от съответния случай.

Електроразпределение Север ще обезпечи 61 дежурни спешни екипи, които да обезпечат непрекъснатост на електрозахранване на клиентите в празничните дни. Дежурните електромонтьори ще са разполагаем без спиране за осъществяване на неотложни ремонтни действия за премахване на възможни повреди по електроразпределителните уреди. Сигнали за зародили повреди клиентите могат да подават на денонощния телефон на сдружението 0700 161 61. Диспечерските центрове на компанията ще работят 24 часа в денонощието, с цел да реализират ръководството на електроразпределителната мрежа и да координират дейностите на дежурните звена. В интервала на Великденските празници в действие е и прекратеното осъществяване на планови поправки по мрежата, което беше наложено след оповестяването на изключително състояние в страната и ще продължи до неговото отпадане.

От въвеждането на изключителното състояние електроразпределителното сдружение в Североизточна България не е прекъсвало електрозахранването на битови клиенти за неплатени сметки, а стопанските клиенти бяха оптимално облекчени със съглашения за разсрочване. За интервала 13.03-09.04.2020 година не са начислявани лихви за веселба на икономически и битови клиенти с просрочия.

ЕНЕРГО-ПРО приканва клиентите за постоянно възнаграждение на сметките за гарантиране на стабилността на електроенергийната система и по този начин нужната надеждност в актуалната рецесия за лечебни заведения, публични инстанции и въведената отдалечена работа и образование. В тази връзка постоянно се ревизира зареждането на лечебните заведения и се поддържа контакт с Министерство на енергетиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР