По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви

...
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви
Коментари Харесай

Баница с праз, гъби и амарант

По време на пости или в предколедния сезон търсим всевъзможни други възможности на вкусни ястия. Баниците са едни от най-предпочитаните, тъй като плънката може да е всякаква и постоянно става вкусно, зачервена във фурната и с мирис, който се разнася из цялата кухня.

С тази баница се пробвах да разнообразя Коледните пости и да ги направя една концепция по-здравословни, като към обичайните за нашите усети и гъби, включих малко.

Един пакет фини кори 500 гр.
2 огромни а
200 гр гъби
1 к.ч., накисната за 4 часа
1 с.л. брашно
Прясно замразен джоджен повечко, да се усети
сол, лой (за непоколебим пост - без),
черен пипер


Задушаваме а на едри търкалца в мазнината със ситно нарязаните гъби. Ако прилагате непоколебим пост - единствено в малко вода.

Амарантът би трябвало и го прибавяме към сместа. Включваме фурната на 200 градуса.

Посоляваме, слагаме черния пипер и джоджена и прибавяме 3-4 с.л. вода с размитото брашно. Това е по мое предпочитание, с цел да направя плънката малко по-плътна и хомогенна примес.

Разгъваме корите, намазваме горната с лой и слагаме от плънката, като я завиваме в две кори.

Дъното на тигана, в която е била сместа, прибавям малко вода за изплакване все едно и с тази вода обливам баницата от горната страна.

Печем за 30-40 мин до подготвеност.

Тези дни си заготвих сушени портокали и лимони за Коледа - за украса и за повече въодушевление. Докато пека всякакви неща, оставям до изстиване на фурната тънките резени върху лист хартия за готвене, с цел да стане по-бързо.







Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР