По време на погребението на българския патриарх в събота руският

...
По време на погребението на българския патриарх в събота руският
Коментари Харесай

Чавдар Стефанов: Руският патриарх Кирил е много недоволен от поведението на българската църква

По време на погребението на българския патриарх в събота съветският патриарх ще води свещенодействие в Москва за умрял сръбски свещеник

„ Патриарх Кирил няма да пристигна на погребението на патриарх Неофит. Той е доста неудовлетворен от държанието на Българската православна черква. “ Това сподели журналистът Чавдар Стефанов, някогашен сътрудник на БНР в Русия, по БТВ.

По думите му недоволството идва от обстоятелството, че БПЦ до момента не е споделила, че не признава Украинската православна черква и най-много от речта на патриарх Неофит на Богоявление тази година. В тази тирада Неофит загатва опустошителната война в Украйна и обстоятелството, че не може да се благослови войска, която е агресор.

„ Това дефинитивно тегли една линия сред българската и съветската православни църкви. В съветските медии имаше известия от рода „ Почина българският патриарх Неофит, който се опълчи на Русия “, разгласи журналистът.

По негова информация по време на погребението на българския патриарх съветският ще води свещенодействие за умрелия свещеник Антоний, който е представител на сръбската черква в Москва. По този мотив в Москва е и сръбският патриарх Порфирий, посочи Стефанов.

„ На процедура сега съветската страна управлява съветската черква и съветската черква е част от съветската страна “, разяснява още журналистът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР