По време на подготовката ви за сватбата може би ще

...
По време на подготовката ви за сватбата може би ще
Коментари Харесай

10 неща, които да направите, ако усетите, че не сте готови за брак

По време на подготовката ви за сватбата може би ще започнете да си мислите, че не сте подготвени за тази стъпка. Може да се чувствате обезпокоеното и по тази причина не смеете да го признаете. Възможно е да се чувствате като неприятен човек, когато отменяте годежа си или признавате, че не сте подготвени. Това обаче надалеч не е по този начин, в противен случай.

Да се примирите в този момент и да поговорите с половинката си, преди да сте си споделили „ да “ публично, е доста по-зряло в тази обстановка. Така можете да намерите решение на проблемите, които ви тормозят и да се отправите към олтара изцяло спокойни или да сложите завършек на връзката преди да се наложи да мислите за бракоразвод след няколко месеца.

 HappyWoman_Astrology_1200x300

 infomax-logo-50-15-HW

 infomax-logo-50-15-HW

Ето някои неща, които можете да извършите, в случай че усетите, че не сте подготвени за женитба:

Самоанализ

Отделете малко време за самоанализ. Запитайте се какво в действителност предизвиква вашето безпокойствие. Дали се отнася до колегата ви, до концепцията за брака или до външен напън? Записването на мислите ви може да бъде извънредно поучително. Не става въпрос за взимане на незабавни решения, а за по-добро схващане на възприятията ви. Само по този начин ще отговорите на въпроса за какво усещате, че не сте подготвени за тази огромна стъпка.

Отворена връзка с колегата

Проведете почтен диалог с половинката си за възприятията си. Това е като да отворите дума за сърдечен диалог. Изразете своите опасения, страхове и очаквания. Кажете му за какво мислите, че не сте подготвени. Не забравяйте, че бракът е партньорство и опцията да обсъждате тези въпроси намерено има основна роля за построяването на здрава връзка.

Консултирайте се с експерт

Понякога диалогът с терапевт или консултант може да внесе изясненост, когато имате съмнения и мисли, че не сте подготвени преди брака. Те са като неутрална трета страна, която има експертни знания, този човек има принадлежности и тактики за справяне с тревогата, като с негова помощ ще вземете по-информирано решение.

 10 неща, които да извършите, в случай че усетите, че не сте подготвени за брак 10 неща, които да извършите, в случай че усетите, че не сте подготвени за брак

Оценявайте връзката си почтено

Разгледайте деликатно връзката си. Има ли неразрешени проблеми? Това е като да извършите здравен обзор на връзката си. Идентифицирането и работата по тези проблеми ще даде отговор на въпроса „ Защо не сте подготвени за женитба? “.

Говорете с женени другари или семейство

Получаването на гледни точки от тези, които са минали през олтара, може да бъде поучително. Те са като ваша персонална група от специалисти по въпросите на брака. Попитайте ги за техните прекарвания, по какъв начин са се справили с терзанията и какво значи бракът за тях.

Помислете за предбрачно консултиране

Макар да звучи не толкоз известно, това е метод за справяне с  предизвикателствата на брачния живот. Не става дума единствено за решение на настоящи проблеми, само че и за това да ви достави с умения за бъдещето. Мислете за него като за подготвителен лагер за брака, където можете да укрепите мускулите на връзката си. Не е изключено след него повече да не си мислите, че не сте подготвени за брак.

Вземете си отмора от планирането на сватбата

Понякога стресът, обвързван с планирането на сватбата, може да ускори терзанието ви. Ако извършите крачка обратно, това ще ви даде опция да помислите. Напълно обикновено е да си вземете отмора, в случай че се чувствате претрупани и към момента мислите, че не сте подготвени за сватбата. Планирането е голяма задача и е обикновено от време на време да става непостижимо, заради което се появява студенината преди брака.

Поставете реалистични упования за брака

Разберете, че нито един брак не е съвършен. Това е като приемане на действителността. Наличието на реалистични упования може да облекчи част от напрежението и паниката, които изпитвате.

 10 неща, които да извършите, в случай че усетите, че не сте подготвени за брак 10 неща, които да извършите, в случай че усетите, че не сте подготвени за брак

Обърнете внимание на себе си

Понякога нервността произтича от персонална неустановеност или страхове. Участието в действия, които предизвикват личностното израстване, може да увеличи увереността ви. Това е като да се подготвите освен за брака, само че и за нова глава в живота. Ако не сте подготвени за брак, то първо би трябвало да потърсите личното си развиване и какво ви дава връзката.

Дайте си позволение да отлагате

Не забравяйте, че е обикновено да отложите сватбата, в случай че имате потребност от повече време. Това е значимо решение и бързането няма да докара до нищо положително. Дайте си пространство и време, с цел да сте сигурни, че вършиме верния избор по верните аргументи.

Не сте подготвени в този момент? Но няма постоянно да е по този начин.

И най-после, не забравяйте – даже и да се окаже, че не сте подготвени за брак, това не е вечно. Може да има аргументи за това, които след време да не са към този момент фактор, по тази причина продължете напред и се развивайте. Животът не е съревнование, както и любовта или бракът. Пътят на всеки до олтара, в случай че реши да го поеме, е неповторим.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР