По време на патронния празник на Националната Априловска гимназия Кирил

...
По време на патронния празник на Националната Априловска гимназия Кирил
Коментари Харесай

Българската телеграфна агенция вече има трима стажанти от Габрово

По време на патронния празник на Националната Априловска гимназия Кирил Вълчев, общоприет шеф на Българска телеграфна организация, организира среща с възпитаници от учебното заведение и оповести имената тримата стажанти, които Българска телеграфна агенция ще поддържа в техния път на развиване. Тримата възпитаници ще бъдат паралелно до кореспондента на организацията в Габрово до месец април тази година. Ще отразяват живота в своето учебно заведение и ще намират и отразяват вести за Българска телеграфна агенция.

След стажа си в Габрово, следва 5 дни да бъдат в централата на Българска телеграфна агенция в София, с цел да се срещнат с екипа на организацията, да се срещнат с работата на отделите, да участват на конференции и да навлязат напълно в областта на агенционното отразяване на събития.

Тримата възпитаници от Габрово ще следват своето висше обучение в България, а Българска телеграфна агенция ще подкрепи тяхното образование, като ще назначи един от тях в организацията по време на следването му, а след придобиване на висше обучение с квалификационна степен бакалавър, ще предложи петгодишен контракт за работа в кореспондетският офис на Българска телеграфна агенция в Габрово.

Тримата определени да бъдат на стаж в Българска телеграфна агенция са Таня Тихолова, от чуждоезична паралелка немски с британски език. Тя е стимулирала кандидатурата си с фантазията да стане публицист и да се върне в родния град Габрово, което за нея е вдъхновяващо. Траяна Хубчева е от чуждоезиков профил британски с испански език, тя също желае да остане в Габрово и показа, че човек не избира къде да се роди и свързва родния си град с дом и успокоение. Марин Колев е третият определен стажант от, чуждоезичен профил британски с немски език. Той споделя, че когато подхождаш с интерес към работата си, резултатите са най-хубави. Марин споделя, че разчита на спокоен живот в Габрово.

Идеята е на Кирил Вълчев и е подкрепена от Община Габрово и Национална Априловска гимназия, като задачата е да стимулира младите да се връщат след образованието в университетите в родния си град и да работят за неговото развиване. Вълчев сподели пред учениците, че тази концепция ще се трансформира в традиция и през идната година на патронния празник на НАГ ще бъдат оповестени имената на новите определени възпитаници.

„ За празника ви всяка година ще разгласяваме кои сме избрали да са на стаж в Българска телеграфна агенция. Предлагаме им да стартират да работят с Радослав Първанов, който е сътрудник на Българска телеграфна агенция в Габрово и това ще трае до месец април. Избраните ще дойдете в София в централата на организацията за четири дни, с цел да видите институцията. После ще започнете да учите в университет. След това ще изберем един от вас или, в случай че намерим подобаващи, може и повече, който ще бъде назначен в Българска телеграфна агенция и ще получава заплата. През цялото следване ще оказваме помощ с учебници, ще опитаме да помогнем и с жилище. Вие ще поемете ангажимент, че като завършите ще се върнете да работите пет години в Българска телеграфна агенция и Пресклуба в Габрово “ сподели още Кирил Вълчев.

Директорът на НАГ Елвира Христова изрази насладата си от сполучливото протичане на акцията за стажанти и сподели „ Децата ще имат спокойствието в Габрово, което ще им оказва помощ да са дръзки и сполучливи. “.

Така стремежът на осведомителната институция и НАГ във времето ще бъде претекст за младите да работят за родното си място и да се завръщат, с цел да не бъде продължена отрицателната наклонност по застаряване на популацията в област Габрово.

Кирил Вълчев се обърна към учениците с откъс от Васил Априлов: „ Аз не копнея популярност, моята цел се състои в това да съм потребен на моите съотечественици, да направя положително, да ги поощря “ - и сподели още: „ Прекрасно е да се посветите на задачата да разкажете, че в града ви нещо е добре. Също и да търсите отговори на въпросите, в случай че нещо не е добре. Това е доста хубава задача в живота. Какъв е смисълът на този живот, дали да имаме нов телефон или да дадем нещо на родния град. И най-после небето да ти се отблагодари за всичко, което си направил за родното място. “

На финала Кирил Вълчев приключи с думите: „ Най-важното е да живееш в единодушие със себе си. Това е щастието “ и дава отговор на въпроси от учениците, изпълнили Актовата зала на НАГ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР