По време на пандемията много от нас прекарват голяма част

...
По време на пандемията много от нас прекарват голяма част
Коментари Харесай

5 начина да освежим въздуха у дома

По време на пандемията доста от нас прекарват огромна част от времето си у дома, чистейки и дезинфекцирайки всичко, до което се допрян.

Сега, когато прекарваме затворени по цели дни , почистването на виталното ни пространство и на въздуха, който дишаме, става още по-важно.

Разбира се, най-бързият, елементарен и на ниска цена метод да вкараме повече О2 в домовете си , е да проветряваме постоянно. Но в случай че все пак въздухът стартира да натежава, вестник „ Сабах “ разгласява няколко съвета по какъв начин да подобрим качеството му в помещението, без да използваме химикали.
 балнео тирузъм спа ThinkStock/Getty Images
Етерични масла

Има избрани аромати, които разсънват сетивата и могат да разкарат неприятните миризми от храна, влага или нещо друго. Чистата и свежа миризма на лимони, портокали, розмарин и мента могат да ви оказват помощ да ароматизирате дома си.

Етеричните масла с антибактериални свойства като маслото от чаено дърво спомагат за повишение качеството на въздуха и понижават количеството бактерии.
 свещ ThinkStock/Getty Images
Свещи

Ако сте разкрили любовта към медитацията или сте запленени от аромата на свещи по време на сеанс за самолечение, горенето на свещ с приятна миризма евентуално е вашият метод да се отпуснете. Изгарянето на синтетични свещи, цялостни с изкуствени аромати обаче може освен да ви докара главоболие, само че и да аргументи замърсяване на въздуха в дълготраен проект.

Ето за какво би трябвало да изберете свещи, направени от естествени материали като пчелен восък или да елиминирате опцията за пожар, като употребявате LED свещи, които през днешния ден се оферират във всички форми и цветове. За по-екологосъобразен метод можете даже да употребявате слънчеви такива, като ги поставите на перваза на прозореца или на балкона си.
 растения дом iStock/Getty Images
Стайни растения

Въпреки че има противоречиви доказателства по отношение на успеваемостта на растенията за унищожаване на летливите органични съединения от въздуха, някои изследвания са открили, че зелените другари могат да подобрят качеството на въздуха във вашия дом. Установено е, че Змийското растение (Dracaena trifasciata) понижава количествата формалдехид, толуол и ксилол във въздуха, до момента в който хризантемите могат да оказват помощ за филтрирането на токсините от пластмасата и перилните препарати, в това число амоняка и бензола.

Дори опциите им за филтриране на въздуха да са лимитирани, можете да употребявате обичаните си зелени растения, с цел да внесете малко цвят и темперамент в декора на дома си, както и да го поосвежите.
 куче iStock/Getty Images
Грижа за домашни любимци

Повечето домашни любимци оставят своите следи съвсем на всички места из къщи. За да намалите количеството мъртви кафези, които вашият домакински любим смъква от себе си, би трябвало да поддържате високо равнището на неговата персонална хигиена. Редовното четкане на козината и къпанито може да оказват помощ за облекчение признаците на алергия, провокирани от козината.

Пречистватели на въздух

Ако забележите, че прекараните на закрито часове ви пречат да се концентрирате, това евентуално се дължи на струпване на нездравословни частици във въздуха.
Електронните пречистватели на въздух премахат вревдните газове и субстанции като формалдехид. Те могат да ви оказват помощ да се отървете от неприятните миризми в дома ви.

Съставене от един или няколко филтъра и вентилатор, пречиствателите за въздух работят, като дезинфекцират въздуха, улавяйки алергените, замърсителите и дразнителите, които минават през него. Принципът на тяхната работа е противоположен на този на етеричните масла - те отстраняват частиците от въздуха, като даже могат да обезвреждат утежняващите субстанции, до момента в който маслата и прибавят към въздуха ароматни частици.
 лопен царска свещ / iStock/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР