По време на официално посещение в Грузия и разговор с

...
По време на официално посещение в Грузия и разговор с
Коментари Харесай

Орбан: Не е лесно да си християнин в Европа

По време на публично посещаване в Грузия и диалог с грузинския си сътрудник Иракли Гарибашвили в Тбилиси, унгарският министър председател Виктор Орбан, говорейки за пречките, пред които са изправени християните в Европа, съобщи, че " не е елементарно да си християнин в Европа " `, цитира европейската редакция на Politico.

Религията е била съществена тематика по време на визитата на унгарския министър председател в Грузия, а двамата министър председатели дружно със съпругите си са посетили православен манастир и са се похвалили взаимно за поддръжката на християнските полезности.

" Не е елементарно да си християнин и да управляваш християнско държавно управление в Европа “, декларира Орбан изразявайки угриженост, че християнските обичаи са " обречени “, в случай че не бъдат предпазени.

Говорейки в поддръжка на европейските желания на Грузия, Орбан изрази разочарованието си от решението на Европейски Съюз да не даде на Грузия статут на кандидатка, заявявайки, че подобен статут се дава на страни, които са надалеч по-ниско във връзка с развиване спрямо Грузия.

За Гарибашвили, който трансформира смисъла на фамилията и традицията в крайъгълен камък на своето консервативно ръководство, поддръжката на Орбан идва в сериозен миг, когато грузинското държавно управление е изправено пред рецензии за отменяне на либерализма за сметка на демократичните полезности като правата на индивида.

Три страни аплайваха за участие в Европейски Съюз предходната година, като Украйна и Молдова получиха статут на кандидатки, до момента в който Комисията счита, че Грузия би трябвало да получи " вероятността да стане член на Европейския съюз “, само че към момента не е получила статут на кандидатка.

Според висшия представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността Жозеп Борели " нужни са спомагателни старания на Грузия “, като разгласи, че Европейската комисия ще прегледа напредъка на Грузия през октомври, с посланието, че грузинските управляващи би трябвало " да се възползват от опцията “ показани им.

Европейски Съюз сложи на Грузия 12 критерия, които би трябвало да извърши, в това число отбрана на правата на индивида и правосъдна промяна, в случай че желае да получи статут на претендент, само че от този момент грузинското държавно управление е в несъгласие с управлението на Европейски Съюз, потвърждавайки, че `вече е направило повече в сравнение с задоволително ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР