По време на националната кампанийна проверка „Безопасна Коледа“ 2017 инспекторите

...
По време на националната кампанийна проверка „Безопасна Коледа“ 2017 инспекторите
Коментари Харесай

Внимавайте какви електрически гирлянди купувате

По време на националната кампанийна инспекция „ Безопасна Коледа “ 2017 инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) са ревизирали над 900 продукта. Това оповестиха от пресцентъра на ДАМТН.

Целта на акцията беше предварителна защита и определяне спазването на условията за сигурност при разпространяването в комерсиалната мрежа на играчки, задвижвани с акумулатори, електрически светлинни гирлянди, пиротехнически произведения и други И тази година самодейността бе извършена взаимно с Комисията за отбрана на потребителите и осъществена под егидата на Министерството на стопанската система.

След края на тазгодишната кампанийна инспекция инспекторите на ДАМТН са открили общо 203 броя продукти, при които са открити несъответствия, като 66 от тях са били при играчки, 112 при електрически гирлянди и 25 при пиротехнически произведения. И тази година измежду най-честите нарушавания, които организацията е установила бяха липса на: съдебна експертиза маркировка; указания на български език; наложителните предупредителни текстове, свързани с безвредната приложимост или без превода им на български език; информация за название и адрес на виновния икономическия оператор и други

За откритите нарушавания ДАМТН е издала 30 броя заповеди за прекъсване разпространяването или потреблението на несъответстващия продукт, изземване и заличаване в сходство с плануваните законови условия. Предприети са ограничения и за връчването на 28 броя актове за определяне на административни нарушавания на неизрядните търговците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР