По време на менструация жените често се разсейват с гледане

...
По време на менструация жените често се разсейват с гледане
Коментари Харесай

Какви са ползите за жените от мастурбация по време на цикъл?

По време на менструация дамите постоянно се разсейват с гледане на филми и сериали, четене и други сходни статични занимания. И до момента в който през този интервал множеството дами избират да се въздържат от секс и мастурбиране, то се оказва, че въобще няма причина да се лишават от нито от двете физически удоволствия.
Прочетете още
Научно потвърдено е, че мастурбирането оказва изгоди за здравето и облекчава напрежението. Освен това има задоволително положителни аргументи дамите да го практикуват даже и по време на месечния си цикъл.

Като цяло мастурбацията покачва равнищата на серотонин и допамин - два невротрансмитера, които дават отговор за положителното въодушевление и са свързани с удоволствието и понижаването на напрежението. Когато дамата доближи оргазъм, тялото пък освобождава хормоните за спокоен сън - пролактин и окситоцин.

" Окситоцинът, изключително когато се освобождава по време на оргазъм, намалява равнищата на кортизола, хормона на напрежението, и затова дава чувство за облекчение ", споделя доктор Соня Бахлани, която практикува в Ню Йорк.

Особеното по-специално при мастурбирането по време на менструация, е, че удоволствието се усеща даже повече. Това е по този начин, тъй като през тези няколко дни притокът на кръв към гениталиите е повишен.

Освен това менструалната кръв може да послужи и като натурален лубрикант, който да помогне при секс с сътрудник или потреблението на играчки. Все отново, сексът по време на цикъла на дамата може и още да се счита за тематика табу, само че през годините се практикува от повече двойки.

Може би най-голямата изгода от мастурбирането до момента в който е в менструация, за всяка жена обаче си остава облекчаването на спазмите. При оргазъм се освобождава окситоцин, който е естествено болкоуспокояващо и може да облекчи менструалната болежка.

Последно по ред, само че не и по значимост, е повишението на настроението. Според проучване на Чикагския университет по време на цикъл дамите са по-възбудени и имат повече полови мечти. За тази реакция на организма е виновен тестостеронът, който се покачва в границите на " тези няколко дни в месеца ".

Наред с това учените регистрират и несъзнателен психически фактор. Той се показва в това, че до момента в който са в менструация, дамите са имат по-голямо полово предпочитание, тъй като са наясно, че е и по-малко евентуално да забременеят, написа Women`s Health.  

 

 

Източник: lifestyle.bg 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР