По време на живите изпълнения в Берлин на 17 и

...
По време на живите изпълнения в Берлин на 17 и
Коментари Харесай

Германските власти разследват Роджър Уотърс заради нацистка униформа на концерт

По време на живите осъществявания в Берлин на 17 и 18 май Уотърс се е появил пред публиката с облекла, наподобяващи униформата на нацистките офицери. Певецът е бил облечен с черен шлифер, а на ръката си има алена лента с два кръстосани чука.

 

Излагането на нацистка символика в Германия е строго неразрешено, като изключения се позволяват единствено по артистични и просветителни аргументи. Уотърс закупи необятна известност със своите антисемитски изявления и немските органи на реда го заподозряха във прославяне на нацистката изразителност.

 

Говорителят на полицията в Берлин Мартин Халвег разяснява, че проверяват музиканта " по съмнение в подбудителство на социална ненавист ".

 

Уотърс нееднократно е бил упрекван в антисемитизъм и постоянно прави паралели сред актуален Израел и нацистка Германия. Освен това музикантът провокира остри реакции и поради позицията си за войната в Украйна. По негово мнение съветският държавен глава Владимир Путин желае да употребява войната за битка с фашизма в Украйна и че Съединени американски щати са водещият агресор.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР