По време на изказването си вчера в пленарна зала, евродепутатът

...
По време на изказването си вчера в пленарна зала, евродепутатът
Коментари Харесай

Илхан Кючюк в ЕП: ЕК финансира спорен доклад, обслужващ интересите на „Икономедиа“ и Прокопиев

По време на изявлението си през вчерашния ден в пленарна зала, евродепутатът от ДПС/ “Обнови Европа “ Илхан Кючюк засегна тематиката с отчета, направен от Международния институт за пресата и финансиран от Европейската комисия.

 

От изявлението му стана ясно, че става въпрос за отчет, който съдържа извънредно смущаващи условия във връзка с медийната среда в Република България. Според него по този метод се основават рискови прецеденти като се употребява изкривена информация, която няма никаква доказателствена стойност.

 

„ Най-опасният казус е допускането точно на крупни медийни притежатели, скрити зад фасадата на неправителствените организации да легитимират отчети, които да се употребяват в интернационалната общност. Същият този отчет доста жестоко и преднамерено обслужва ползите на българската медийна формация „ Икономедиа “ и на нейния притежател Иво Прокопиев, чиято известност в България е повече от противоречива “, безапелационен бе Кючюк.

 

По думите на евродепутата от Движение за права и свободи точно това е същинското и извънредно рисково „ завладяване “ на медиите и демократичната среда.

Илхан Кючюк прикани за повече бистрота и настоя Европейската комисия да не позволява финансирането на сходни противоречиви отчети в страните членки.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР