По време на енергиен форум в руската столица модераторът някак

...
По време на енергиен форум в руската столица модераторът някак
Коментари Харесай

Сергей Скрипал – ГРУбият

По време на енергиен конгрес в съветската столица модераторът някак си апропо вкарва тематиката за отровения с “Новичок ” двоен сътрудник Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия. Всъщност по никакъв начин не е инцидентно. В залата беше президентът на Русия Владимир Путин. Излишно е да се акцентира изригването на президента. Той небрежно наруга както Скрипал, по този начин и модератора.

“За нефт или за шпионаж ще приказваме ”, съобщи президентът.

Честно казано шпионажът и силата вървят ръка за ръка и това са го доказвали освен руснаците. Бойното отровно вещество “Новичок ” е смъртоносно оръжие, създадено от руските секрети лаборатории, само че никой в никакъв случай нямаше да му обърне толкоз съществено внимание с изключение на сценаристите в Холивуд, в случай че към съветските жители Сергей и щерка му Юлия не беше сътворена следващата история в жанр Джон льо Каре. Всички помним какъв брой някогашни шпиони си отпътуваха от този свят, след отравяне с гадости. Руснаците обичат отровите. От времената на Георги Марков и българския чадър, отровите витаят в общественото пространство като знак на кремълския яд. Не по-различно е държанието на английските шпиони, които са упреквани за атентати против съветски високопоставени дейци още от императорско време.

Поредното претопляне на абсурда е добър мотив да си напомним и за индивида Скрипал, който за едни е мрезавец, за други – воин, а за трети – жертва на “гнусния съветски режим ”.

Сергей Скрипал е офицер от съветското военно разузнаване ГРУ, когато е пратен като боен аташе в Испания. Там английските служби му вършат капан – едни настояват, че това така наречен “меден капан ”, тоест млада засукана мома го вкарва в леглото, а по-късно стартира шантажът. Според други теории, Скрипал се полакомил от великодушното възнаграждение – приказваме за сериозна месечна заплата.

Скрипал се ражда в Калининград, съгласно една от информациите на съветските медии. Според друга – в Киев. Така или другояче той се е родил, а по-късно е станал и боен. Завършва военното учебно заведение в Борисово (няма нищо общо с Бойко Борисов, б.р.), където се образова да прави бомби. Сапьор един тип. След това влиза в десантни войски, а сетне, откакто приключва академията в Куйбишев го виждат от ГРУ (Главното разследващо ръководство към щаба на Въоръжените сили на РФ).

Британците го вкарват в капан някъде през 1995-а в Испания, както стана дума доскоро. Скрипал не просто дава информация, той се демонстрира като извънредно деен сътрудник на Ми-6. Събира сътрудници от ГРУ на купони, прави изложение на цялата конструкция на ГРУ, досиета на приятели… въобще първенец. Така той си заслужава всяка една копейка… сори, всяко едно пени. Говорим за хиляди досиета, които той предава на британците. След като се уволнява от армията и става пенсионер, той продължава активността си на изменник.

Паричките, които сътрудниците на нейно величество му дават, той натрупа в Малага. Често пътува до такава степен, а Ми-6 му купува и къща, с цел да е по-спокоен. Контраразузнаването го заковава по метод, дето и упоменатия нагоре Джон льо Каре не би измислил. Следейки английските шпиони в Москва, руснаците означават нещо необичайно. Те постоянно се мотат в една и съща градинка на съветската столица и освен това едновременно. Контраразузнаването прави наблюдателни постове и разполага техника. Около това място него постоянно виждат и Сергей Скрипал. Вече излиза наяве, че там някъде се предава информацията, само че не могат да ги заловен. Постепенно сътрудниците на ФСБ намират камък, в който е инкрустирана техника. Когато пристигна Скрипал, той трансферира информацията безжично към техниката в камъка, а британците я източват. Руснаците осветяват цялата скица, заковават всички до един с безспорни доказателства. Британските дипломати-шпиони са оповестени за “персона нон грата ” и наритани от Москва, а Скрипал вкаран зад решетките.

По време на делото против него излиза наяве, че той е предал над 20 хиляди секретни документи, в това число и данни за военния космодрум в Плесецк.

Осъден е на 13 години каторга в лагер със непоколебим режим. Отнемат му всички награди, военното звание от запаса.

Четири години по-късно Скрипал е опрощение с декрет на президента на Русия. Той е сменен за десетина съветски сътрудници, задържани в Съединени американски щати, което приказва какъв брой скъп е бил Скрипал за британците и американците.

Двойният сътрудник резервира съветското си поданство, само че получава и английско. Преподава на млади шпиони в Ми-6, както и на кадети във военните учебни заведения.

През месец март тази година Скрипал и неговата 33-годишна щерка Юлия са отровени като полицията допуска използването на съветското бойно отровно вещество “Новичок ”. Без никакво съмнения държавното управление упреква Русия и Путин за атентата. Въпреки тежките провали и двамата оцеляват, а абсурдът се развихря със страшна мощ. Англия употребява случая да изиска строги наказания против Русия. Никой по този начин и не изяснява, за какво не са го отровили още в колонията, където е лежал, само че в последна сметка всеки знае остарялата максима, че когато си двоен сътрудник има най-малко две страни, които са заинтригувани да живееш или умреш.

Мистерия към гибелта на сина му


Синът на Сергей Скрипал – Александър умира при странни условия. Без никакви признаци, мъжът си отива от този свят след остра чернодробна непълнота, до момента в който пътува из Русия. Малко преди този момент умира брачната половинка на Сергей в резултат на рак на матката. По същото време умира и брат му при много странна злополука. Няма по какъв начин пространството да не се извърши със подозрения и съмнения.

За него


Класическа съветска тактика


Отричанията на Кремъл за атентата против Скрипал стават все по-абсурдни, само че не могат да заблудят никого. Хората могат да видят, че това е класическа съветска тактика, която се пробва да скрие иглата на истината в купа сено от неистини

Борис Джонсън, някогашен външен министър на Англия


Той е един долен човек


“Някои прокарват концепцията, че Скрипал е правозащитник. Той е просто един разузнавач, изменник на родината. Той е един долен човек, а аферата към него е един изкуствено раздут скандал. ”

Владимир Путин, президент на Руската федерация


Русия има претекст


“Това нервно-паралитично вещество беше от групата “Новичок ”, то беше основано от руските специалисти и мисля, че Русия има претекст и желание и това е част от модела на държание на Русия в Европа, което следим. Това се случи във Англия, можеше да се случи в друга страна

Тереза Мей, министър председател министър на Англия


Ударът беше против Путин


“Това беше една интервенция, ориентирана към повлияване на предизборната конюнктура в Русия с изявен антипутински темперамент. Очевидно основателите не познават логиката на психиката на съветския народ. ”

Ген. Кирчо Киров, някогашен началник на разузнаването
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР