По време на дискусия за ядрено разоръжаване на заседание на

...
По време на дискусия за ядрено разоръжаване на заседание на
Коментари Харесай

Шън Дзиен: Международното разоръжаване е изправено пред сериозни предизвикателства

По време на полемика за нуклеарно разоръжаване на съвещание на Първия комитет към 79-ото Общото заседание на Организация на обединените нации на 21 октомври китайският дипломат по въпросите на разоръжаването Шън Дзиен съобщи, че сега липсва стратегическо взаимно доверие сред огромните страни.

„ Геополитическата конюнктура се усложнява, а процесът по интернационално нуклеарно разоръжаване е изправен пред съществени провокации. Различни страни би трябвало да положат взаимни старания за понижаване на нуклеарните опасности, поощряване на нуклеарно разоръжаване, попречване разпространяването на нуклеарни оръжия и да работят за поддържане на мира и стабилността в света “, уточни той.

„ Трябва действително да се насърчи намаляване на районните напрежения, час по-скоро да се осъществя преустановяване на огъня в зоните на военни спорове и действително да се понижи ролята на нуклеарните оръжия в политиката по сигурността на страните. Китай е на мнение, че страните би трябвало да изхождат от обща, сложна и устойчива идея за интернационална сигурност и да практикуват многоликост, да се регистрират опасенията за сигурността на другите страни и да се работи за взаимно поощряване на процеса по интернационалното нуклеарно разоръжаване “, съобщи още китайският посланик.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед6324Валери Тодоров: В момента политическото пространство у нас създава нови неизвестниАлтернативен Поглед10290Валери Тодоров: Имиджовото навлизане на ВСУ в Курска област сътвори повече проблеми, в сравнение с решиАлтернативен Поглед15194Проф. Нако Стефанов: Китай е на път да стане и софтуерен водач на планетатаАлтернативен Поглед13656Проф. Янко Янев за политическата значимост на нуклеарните ни мощности и географското ни положениеАлтернативен Поглед75091Проф. Нако Стефанов: Славянският православен свят от край време води тази война със ЗападаАлтернативен Поглед367031Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед172338Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед119309Проф. Людмил Георгиев: Живеем в един парадокс! Живеем в пещерата на Платон! <
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР