По време на детокс традиционно се консумират единствено сокове, приготвени

...
По време на детокс традиционно се консумират единствено сокове, приготвени
Коментари Харесай

14 неща, които се случват с тялото ни по време на детокс

По време на детокс обичайно се употребяват само сокове, приготвени от свежи плодове и зеленчуци. Режимът е с дълготрайност от няколко дни до няколко седмици. Според диетолозите, това е един от най-хубавите способи за филтриране и елиминиране на всички отрови от тялото. Но не на същото мнение са учени и лекари, които са безапелационни, че методът крие куп странични резултати. Ето какво се случва с тялото ни, откакто стартираме детокс със сок от здравна позиция. 
1 . Забавяне на метаболизма
Да, вярно сте прочели метаболизмът се забавя, все пак отслабваме. Тялото ни привиква да приема по-малко калории. Но това има отрицателен резултат в дълготраен проект. Както ни е добре известно, забавеният метаболизъм води до наддаване на тегло.
2. Непоносимост към избрани храни
Когато консумираме само сокове, можем да преценим какво е въздействието на останалите храни върху организма ни и надлежно дали имаме нетърпимост към някои от тях.

3. Спад в телесната температура
Зимата несъмнено не е подобаващ миг за детокс със сок и това може да докара до спад в телесната температура поради неналичието на топли храни и питиета в менюто ни. Със сигурност горещият чай за намаляване е по-добра опция от студения сок.
4. Повишена отмалялост
Вероятно ще почувствате нараснала отмалялост поради намаления калориен банкет.
5. Елиминиране на непотребната вода
В мускулите ни се съхранява огромно количество вода с гликоген под формата на глюкоза, която ни е нужна за производството на сила. По време на детокс със сок тялото стартира да изразходва запасите от гликоген, с цел да може да извлече нужната сила от храната.
6. Отпадналост и замаяност
Сокът, който приемате, съдържа огромно количество захар под формата на фруктоза, без значение дали е плодов или зеленчуков. Това кара тялото да създава повече инсулин, който е отговорен за чувството за замаяност и изнемощялост.
7. Изсушаване на кожата
Възможно е да усещате кожата си по-суха. Това се дължи на количеството вода, което се изхвърля от тялото по време на детокс със сок.
8. Намаляване на апетита
Обикновено след сходен режим може по-лесно да направляваме апетита си. Това се дължи на обстоятелството, че по време на пречистването стомахът ни привиква с приема на по-малко количество храна.
9. Забавя се растежът на косата и ноктите
Протеини, мазнини и въглехидрати - всичко това ни е належащо за здрава кожа, коса и нокти. Чрез соковете не си набираме тези субстанции и това води до занимателен напредък на косата и ноктите.
10. Временна загуба на тегло
Вероятно ще отслабнете незабавно, само че загубата на тегло ще бъде краткотрайна. Детоксът със сок не е ефикасен за дълготраен надзор на тежестта, тъй като е прекомерно ограничаващ във връзка с храненето и лишаваме тялото си от скъпи субстанции.
11. Депресия
Докато плодовете и зеленчуците съдържат доста разнообразни хранителни субстанции, които са потребни за тялото, соковете от тях са лишени от протеини, здравословни мазнини и фибри. В резултат не си набираме задоволително мастни киселини, а това може да докара до възприятие на меланхолия и горест.
12. Проблеми със зъбите
Соковете и най-много тези от плодове, се отличават с високо наличие на киселини, които съществено поврежда емайла, както потреблението на безалкохолни питиета. В последна сметка това може да докара до сензитивност на зъбите, защото защитният им пласт се износва и ерозира в следствие от въздействието на киселините.
13. Появата на храносмилателни проблеми
Възможни са недоволства като къркорене на червата, конвулсии, газове и диария, които се дължат на неналичието на фибри. Плодовете и зеленчуците изобилстват от тези скъпи субстанции. Но сега, в които ги сложим в сокоизстисквачката, те губят изцяло фибрите си.
14. Увреждане на черния дроб
Влиянието на огромните количества фруктоза върху черния дроб може да се съпостави с резултата на алкохола. Продължителният детокс със сок води до дълготрайни проблеми с черния дроб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР