По време на дебютния полет на “Крю Драгън в края

...
По време на дебютния полет на “Крю Драгън в края
Коментари Харесай

Ето защо астронавтите на Крю Драгън взеха със себе си бебе Йода

По време на дебютния полет на “Крю Драгън ” в края на май, когато астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли първи излетяха до МКС на борда на частен пилотиран галактически транспортен съд, те бяха взели със себе си плюшен динозавър. Играчката бе особено подбрана от двамата сина на Бенкен и Хърли. За разлика от тях, екипажът на изхвърчалия този месец транспортен съд не е дал решението на различен. Също както избраха специфичното име “Резилиънс ” като позивна на задачата, което значи “устойчивост ”, по този начин те сами взеха решение, че бебето Йода е подобаващ амулет за тяхното странствуване.

“Беше тежка година ”, сподели командирът на задачата Майк Хопкинс на специфичната следполетна конференция. “И отчитайки обстоятелството, че СпейсЕкс и НАСА бяха способни да приведат ракетата и кораба ни в подготвеност по време на тази сложна година, в условия на пандемия, ние бяхме въодушевени от напъните на всички. Ето за какво именувахме задачата си “Резилиънс ” с вярата, че ще забележим усмивки на лицата на хората, че това ще им донесе вяра. Същото е и с бебето Йода. Аз си мисля, че всеки, който го забележи, мъчно би устоял да не се усмихне, ето за какво изглеждаше подобаващ за нашия екипаж. Обичаме да се забавляваме и несъмнено много се забавлявахме ”.

Смеейки се, Хопкинс също по този начин разясни, до момента в който дребният Йода е пътувал към космоса на борда “Крю Драгън ”, е друсало доста повече, отколкото обичайно героят от  “Мандалорецът ” е привикнал.

Напомням на читателите, че с изключение на Майк Хопкинс, “Крю Драгън ” изведе на път към МКС Шанон Уокър, Виктор Гловър и Соичи Ногучи. Четиримата астронавти ще престоят към половин година в орбита. 

Изслушайте изявлението на Светослав Александров по БНР за традициите и суеверията на астронавтите на този линк

Запис от следполетната конференция – Youtube връзка

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР