По време на COVID пандемията Англия нашумя със своите карантинни

...
По време на COVID пандемията Англия нашумя със своите карантинни
Коментари Харесай

Секс скандали, тормоз и следене в карантинните хотели в Англия

По време на Коронавирус пандемията Англия нашумя със своите карантинни хотели. Мнозина се оплакваха от изискванията в тях, от храната, от неналичието на достъп до обикновени услуги и жизненоважни артикули, както и от високата цена, която са принудени да платят.

Пътуващите са задължени да се изолират в хотел, откакто се върнат от страни от аления лист на Обединеното кралство, където процентът на инфекциите на COVID-19 е висок. Те прекарват 10 дни в стаята си, като са им разрешени ежедневни занимания единствено когато са съпроводени от надзирател. Ако карантинираният е поръчал нещо онлайн, то се доставя в стаята от охранителите.

За няколко дами обаче карантината се трансформира във филм на ужасите и то не поради скъпоструващите нощувки, а поради издевателството от чиновници на охраняващата карантинираните компания. За някои той е полов, а други се оплакват от доста жестоко отношение, обиди и непрекъснати закани и крещене.

Четири от посетителките на карантинен хотел на Острова описват пред BBC по какъв начин охранители от компанията G4S ги причаквали пред стаите или им отправяли неприлични оферти.

Охранителната компания е наета от държавното управление като гаранция, че разпоредбите за отбрана против ковид по време на карантината ще се съблюдават прецизно. А G4S твърди, че чака най-високите стандарти на държание от личния състав и проверява изказванията за непозволени дейности. А съгласно някои от отседналите в хотела пазачите са най-вече мъже - дами или се виждали доста рядко, или въобще не се виждали.

Неприлични оферти в асансьора

46-годишната Катрин Годолфин има тревожно прекарване в хотел Holiday Inn Heathrow Bath Road, откакто се завърнала от работата си по план за запазване на околната среда в Зимбабве.

Всичко почнало, когато тя попаднала в асансьор сама дружно със чиновник на компанията за защита, който я придружавал за позволените ѝ ежедневни тренировки.

" Той беше просто непоносим, направи някакви придвижвания върху мен в асансьора ", споделя тя. " Това беше първият път. Бях малко шокирана и ми беше неловко, само че мислех, че евентуално е изолиран случай, тъй че не се оплаках на никого ", споделя Катрин.

На идващия ден същият мъж още веднъж я придружил в асансьора. Охранителят се ядосал, че има камери, по тази причина застанал с тил към тях. След което почнал да се допира сред краката, споделя пострадалата.

" Тогава той стартира да ми приказва " мръсни " неща, да ми прави оферти, да ми споделя какво усеща сега ", изяснява Катрин.

През останалото време мъжът трябвало да я съпровожда. Когато я изпратил назад до стаята ѝ, дамата заключила и побързала да се оплаче. Представител на охранителната компания я уверил, че ще ревизира случая, само че по този начин и не я уведомил дали и какви ограничения са били подхванати.

Селфи по пижама, обятия и пост пред стаята

28-годишната здравна сестра Мари Сидуел от Нотингам, която се завърнала в Англия, откакто е работила по време на пандемията в Дубай, имала няколко поръчки от Amazon, които трябвало да дойдат при започване на престоя ѝ в Pentahotel в Рединг. Те били доставени в стаята ѝ от защитата на G4S и мъжът, който донесъл първия пакет, спазил вярната процедура, споделя тя, почукал, след което оставил пакета до вратата и отстъпил на безвредно разстояние.

Не това се случва обаче, когато трябвало да получи останалите си колета. Петнадесет минути по-късно Мари отворила още веднъж вратата на стаята си, където разкрила различен охранител - по-млад, който се опитал да завърже диалог с нея. Попитал я дали играе крикет и ѝ споделил, че му припомня за някого.

В идващия миг той изискал фотография с нея, до момента в който тя е по пижама.

" Аз му отхвърлих, бях по пижама, както и в карантина. А той изясни, че не бил позитивен и нямало проблем ", споделя здравната сестра и продължава:

" Направих крачка обратно в стаята си, а той пристъпи към мен и изиска да ме прегърне, след което потегли да влиза в стаята ми. Аз се паникьосах и бързо затворих вратата ".

По думите на Мари охранителят стоял пред вратата ѝ като на пост. Уплашената жена се обадила на рецепцията, с цел да алармира, че служителят я тормози. Оттам ѝ дали обещание да ревизират случая.

Това, което още повече разтревожило здравната сестра, е, че всички охранители имали карти за достъп до всички стаи в хотела и той можел да влезе през нощта, до момента в който тя спи. През идващите 6 дни, споделя тя, се страхувала даже да излезе от стаята. Нов пакет от Amazon още веднъж бил доставен от подозрителния охранител, макар че от управата на хотела я уверили, че няма повече да я тормози.

" Не можех да допускам в действителност, бях толкоз уплашена, че просто затворих вратата незабавно ", споделя тя. " Обадих се на майка ми и тя ме посъветва, че би трябвало да рапортувам, само че се опасявах да го направя, тъй като към този момент им споделих, а той към момента е към стаята ми. Чувствах се доста неловко. Те знаеха, че съм сама и хотелът беше цялостен единствено с мъже охранители. "

Отговорът на охранителната компания, хотелите и държавното управление

След като още дами подават сигнали за тормоз - една за неприлични оферти и следене в хотела, а други за жестоко отношение, крещене и обиди, е потърсена позицията на G4S.

В изказване компанията декларира: " Очакваме най-високите стандарти на държание от нашия личен състав и не толерираме държание, което подкопава положителната работа на нашите екипи, които не престават да играят значима роля в националния отговор против пандемията. Ако бъдем осведомени за някакви непозволени дейности, съществуват строги процедури, с цел да се подсигурява, че служителят е отхвърлен от обекта, до момента в който се организира следствие от G4S и, в случай че е подходящо, от полицията.

Хотелите споделят, че не носят отговорност за защитата, която е била наета от Министерството на здравеопазването и обществените грижи. Представители на хотелите Park Grand, Marriott Hotel и Radisson декларират, че одобряват съществено изказванията, добавяйки, че сътрудничат при всяко следствие.

" Ако дамите са изложени на риск от полово принуждение, има евентуално нарушаване на човешките права там ", споделя Хариет Уистрих от Центъра за женско правораздаване.

На в дали охранителите са подготвени по какъв начин да споделят с дами, пътуващи сами, компанията остава без коментар. Също по този начин отхвърлят да дадат информация за това какъв брой тъжби за полов тормоз от чиновници е получила от пребиваващи в карантинни хотели.

Говорител на държавното управление съобщи: " Твърденията за полово принуждение се одобряват извънредно съществено. Правителството продължава да подсигурява, че всяко лице в хотелите получава нужната помощ и ще бъде подкрепено всяко следствие. Очакваме хотелите да създадат всичко допустимо, с цел да подхващат нужните стъпки за справяне и следствие на опасенията на гостите, в това число държанието на защитата, както и цялостното качество на услугата. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР