По време на борсовата сесия в понеделник сутринта курсът на

...
По време на борсовата сесия в понеделник сутринта курсът на
Коментари Харесай

Паундът и еврото поскъпват поради негативни данни за американската икономика

По време на борсовата сесия в понеделник сутринта курсът на щатския $ се намалява по отношение на главните международни валути.

Инвеститорите правят оценка вероятността от утежняване на обстановката в международната стопанска система след повишението на лихвените проценти от централните банки на няколко страни по едно и също време предходната седмица, отбелязва Trading Economics.

Освен това оповестените в петък статистически данни за американската стопанска система оказаха отрицателно въздействие върху цената на щатската валута.

Индексът на мениджърите по закупуване в производството (PMI) в Съединени американски щати падна до 46,3 през юни от 48,4 месец по-рано, съгласно предварителните данни на S&P Global, които пресмятат показателя. Това е минималното равнище за последните шест месеца. Спадът на индикатора беше изненада за анализаторите, които осреднено предвидиха повишаване до 48,5 пункта.

PMI в бранша на услугите този месец падна до 54,1 пункта от 54,9 пункта през май, а общия формиран индикатор - до 53 пункта от 54,3 пункта.

Днес, към 10:35 часа българско време общата европейска валута набъбна с 0,11% и едно евро на пазара струваше 1,0900 $ против 1,0894 $ за евро в края на последната сесия.

Стойността на еврото по отношение на японската национална валута възлиза на 156,43 йени спрямо 156,66 йени в петък.

Обменният курс на американската валута в това време бе 143,409 йени против 143,70 йени за един $ в края на предходния търговски ден.

Британската лира стерлинг се търгува с 0,20% по-скъпо - по $1,2736 за един паунд, спрямо $1,2714 за паунд в края на предходната търговия.

Курсът на еврото не се е трансформирал и е 0,8568 паунда.

Анализатори от Mitsubishi UFG предвиждат, че английската валута може да се увеличи до $1,3 тази година.

Индексът DXY, който демонстрира цената на щатския $ по отношение на шест съществени международни валути, падна с 0,18% по време на днешната търговия. Индикаторът WSJ Dollar, който наблюдава динамичността на $ по отношение на 16 валути, се намали с 0,09%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР