По време на археологически разкопки в село Пиен, Полша, е

...
По време на археологически разкопки в село Пиен, Полша, е
Коментари Харесай

По време на археологически разкопки в Полша е открит гроб на вампир

По време на археологически разкопки в село Пиен, Полша, е открит гроб от XVII век, в който са положени останките на жена.Тя е заровена по метода, по който в предишните епохи са погребвани тези, които се считали за вампири.На гърлото й е комплициран огромен сърп, а на пръста на единия крайник е открит катанец.Дрехите на скелета не са непокътнати или дамата е заровена гола, само че на главата й са открити остатъци от копринена шапка, което демонстрира, че заровеният “вампир ” не е от бедните, а е с висок обществен статус.

 1 - По време на археологически разкопки в Полша е открит гроб на върколак
Ръководителят на екипа от археолози, професор Дариуш Полински от Университета “Николай Коперник ” в близкия град Торун, споделя, че формата на погребението е необикновена.
Полински декларира:„ Начините за отбрана против връщането на мъртвите включват ампутиране на главата или краката, полагане на умрелия с лице надолу, тъй че да се забие със зъби в земята, изгаряне и начупване с камък. Сърпът се слага на шията по подобен метод, че в случай че умрялата се опита да стане, най-вероятно главата й ще бъде отрязана или развалена. ”Четете още: Загадката на ужасяващия случай на така наречен Вампирът от АтласЩо се отнася до катинара на пръста, съгласно Полински той евентуално символизира “края на стадий от живота и невъзможността за връщане обратно “.

 2 - По време на археологически разкопки в Полша е открит гроб на върколак
Най-ранните известни сведения за „ живи мъртви “ в Европа датират от XI век. Хората се опасяват, че някои от заровените ще се върнат на повърхността като „ кръвосмучещи чудовища “ и ще тероризират живите.В Полша, в предишното постоянно са намирани остарели погребения, в които има железен прът, който пронизва черепа или гърдите на заровения. През Средновековието хората са вярвали, че това е един от методите да се подсигурява, че човек ще остане мъртъв и няма да пропълзи от гроба.

 3 540x600 - По време на археологически разкопки в Полша е открит гроб на върколак
Сред славянските нации вярата във вампирите е била доста по-разпространена, в сравнение с в Западна Европа. През предишните епохи даже е възниквала всеобща нервност в избрани села в Източна Европа поради хипотетични вампири. Има и случаи, когато хората са убивани от тълпата, тъй като се считали за вампири.През 2015 година археолозите откриват пет скелета в полското село Древско, също заровени със сърпове към врата. Има остатъци на мъж на към 35-44 години, жена на 35-39 години, жена на 50-60 години, жена на 30-39 години и момиче на 14-19 години. Тоест, всеки човек от младеж до възрастен може да бъде приет за върколак.Телата в това гробище са интензивно погребвани преди 400 години, тъй че тези „ вампирски гробове “ датират от към XVI век. Не е известно дали заровените са били убити, тъй като са считани за вампири, или са умрели от естествена гибел и заради подозрение са били погребвани със сърпове на врата.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР