По време на анонсирането на финансовите резултати за третото тримесечие

...
По време на анонсирането на финансовите резултати за третото тримесечие
Коментари Харесай

Tesla-та за 25 000 долара, която Мъск обещава от години, ще бъде без волан и педали

По време на анонсирането на финансовите резултати за третото тримесечие на 2024 година, Tesla разгласи, че компанията в действителност ще предложи на пазара дълго чаканият си модел с цена от 25 000 щатски $. Това обаче няма да е автомобил, който ще може да бъде ръководен от притежателя си. Електромобилът, който американската марка разяснява, е точно показаното неотдавна двуместно Robotaxi, което няма волан и педали.

" По принцип, да имаме общоприет модел за 25 000 щатски $ е безсмислено ", разгласи Илон Мъск по време на Q&A сесията след оповестяването на финансовите резултати за третото тримесечие. " Би било неуместно. Би било изцяло в несъгласие с това, в което имаме вяра ", споделя още той във връзка въпрос по кое време ще забележим модел на марката на цена от 25 000 $ без това да е точно Robotaxi. " Бъдещето е за самостоятелни електрически транспортни средства ".

RoboTaxi, което Илон Мъск разгласи, че чака да бъде налично преди началото на 2027 година, няма да има волан и педали, ще бъде с напълно самостоятелно ръководство и също по този начин няма да има общоприетоо зареждане. Последното ще бъде само и единствено . Цената на автомобила, която уточни Мъск по време на събитието бе 30 000 щатски $, която след приспадането на локалните преференции ще доближи границата от 25 000 $.

По време на , Мъск подчертава върху бизнес капацитета на RoboTaxi, а точно за използването му под формата на флотилии решения за подвижност. Илон чака самостоятелните коли да бъдат 10-20 пъти по-безопасни от колите, ръководени от хора, и биха могли да костват едвам 0.20 $ на миля, спрямо 1 $ на миля за градските рейсове.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР