По време на англо-американските бомбардировки през 1943/44 година са убити

...
По време на англо-американските бомбардировки през 1943/44 година са убити
Коментари Харесай

Кеворкян: Безплатното освобождение

По време на англо-американските бомбардировки през 1943/44 година са убити 4208 души. Тежко ранени са 4744 души. Само в София са разрушени над 12 хиляди здания.

Близо 1/4 от сградния фонд на София е срутен. Колко коства тази кланица - и може ли въобще да бъде оценена?

Това напомня във " Facebook " Кеворк Кеворкян.

Може да се направи документален филм -

„ БЕЗПЛАТНОТО ОСВОБОЖДЕНИЕ " -

който дефинитивно да удостовери или опровергае посочените нагоре данни.

Той може да се излъчва и в пакет с кино лентата „ Второто избавление ". Историята би трябвало да бъде проумявана в подтекст - това ще попречи фенът да бъде въвличан в блатото на пропагандата. „ Второто избавление " разкрива незнайни обстоятелства за руската окупация - отнасящи се най-много до издръжката на войските на Трети Украински фронт, основани у нас от есента на 1944 година до зимата на 1947 година.

„ Безплатното избавление " занапред е явен, значително, откъм обстоятелствата, те са добре известни - ще се откри ли обаче кой да ги интерпретира през днешния ден правилно? През февруари 1944 година

Чърчил дава отговор на предложенията за преустановяване на бомбардировките над България по този начин:

„ След като лекарството е свършило толкоз добра работа, дано да продължат да получават спомагателни дози от него. " Британският министър председател споделя и друго:

„ Този град/София би трябвало да бъде погубен, да загине, да бъде срутен до основи и в неговите отломки да се засадят картофи. "

Други изказвания.

Британски историци като Базил Лидъл Харт считат, че

„ изгодата от бомбардиране на цели региони в доста връзки е прекомерно съмнителна ".

И дефинират „ продължаването на бомбардировките на цели региони от британците доста откакто те към този момент нямат никакви учредения или извинения да работят по този метод " като „ неуважение към обикновените морални правила в бомбардировъчната акция ".

Българските медии оповестяват за нарушаване на Хагските конвенции за водене на война.

Американски изтребители са разстреляли спускащият се с парашут поручик Иван Бонев. Отбелязани са случаи на обстрел на цивилни лица от бордовите картечници на американски съпровождащи изтребители. При подобен случай в град Дупница на 4 януари 1944 година умират 80 души. Една част от бомбите са с взривател със закъснител. Целта е да се реализира мощно поразяващо деяние, откакто укрилите се в скривалищата излязат от тях навън.

Според систематизирани данни от Разузнавателното поделение към Щаба на войската, на командира на въздушните войски, на лечебните заведения, общинските и полицейски управляващи за интервала от 6 април 1941 година до 1 септември 1944 година с 45 268 бомби са бомбардирани 187 обитаеми места в старите земи на Царството и в българска Македония, Западните околности, Беломорска Тракия и земите под български надзор.

От жертвите 88% са мирни жители.

Нанесените материални вреди са за над 24 милиарда тогавашни щатски $.

Горката България!

И след всичко това тя е принудена повече от две години да устоя гратис Съветските окупационни елементи. Впрочем, те са „ разпределени " тук по волята на Съединени американски щати и Англия. Можете да потърсите детайлности за така нареченото „ Процентно съглашение " сред Чърчил и Сталин - по самодейност на Чърчил - за установяване на сферите на въздействие в Югоизточна Европа след края на Войната. И едните, и другите са освободители. Едните я освобождават - а по-късно ги устоят гратис.

Има филм за това. Другите я освобождават - като я бомбят гратис.

Няма филм.

Подхвърлят България между тях като ненужна кукла. Със сигурност ще се откри някоя задгранична фондация, която няма да има нищо срещу да финансира този филм. / " Америка за България "?/

Кеворк Кеворкян, Facebook
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР